Hajduk opet završava treči

Hajduk opet završava treči

19. svibnja 2018. u 19:18 / KLUB: HNK Hajduk

Dinamo prvi, Rijeka druga, a Hajduk treči u još jednoj promašenoj sezoni HNL-a. Kekove trupe su lako obračunali sa bijelima koji su se odavno predali. HNK Rijeka-HNK Hajduk 3:1

Nikada lakše do titule. Dinamo obezglavljen, Rijeka rasprodala pola ekipe, a Osijek tek dolazi na krilima mađarskog kapitala.
I unatoč glupo i skoro idiotski prosutim bodovima u prom dijelu prvenstva(čitaj Inter u Zaprešiću...) Hajduk je imao sve u svojim nogama. Samo je trebao mirno odraditi kraj sezone i uzesti pehar koji svi toliko duuuuugo iščekujemo.
Je li to bilo realno i moguće. Naravno da je. I realno i mogće. Čak iako su bijeli izgubili na Poljudu od Dinama, čak i onda jer je Dinamo dobio samo nas, a poslije izgubio skoro pa sve.
Pad u igri i pad u entuzijazmu Hajdukovih igrača kreče od onoga dana kada je pukla afera Kos vrijedna nekih 4000 kuna koju navijači jednostavno nisu mogli progutati. Nisu niti mogli prožvakati pa ispljuniti jer to bi trajalo taman za osvojiti titulu.
Odlučili su kao i mnogo puta do sada pokazati tko je pravi gazda na Poljudu.
Uz to uslijedio je i napad na Hajdukovu legiju stranaca koja jednostavno nije razumijela da se nakon poraza od Dinama treba povuči u korotu, a ne defilirati centrom grada kao da se ništa nije dogodilo.
A dogodilo se to da je Hajduk nakon toga i dalje gubio bodove i izgledao sve jadnije i jadnije. A kako je i jadni odnosno nikad jadnijio Dinamo gubio bodove, bijeli su dakle imali priliku uzesti prvenstvo. Nisu i ovaj debakl svakako ide na dušu Uprave kluba ma tko ona uopće bila.