Savršenom obranom do pobjede

Savršenom obranom do pobjede

12. svibnja 2018. u 17:57 / KLUB: BK Nada SM

Nada SM je u uzbudljivoj utakmici u kojoj je Zagreb na krilima stranaca imao 3 HR udarca došla do pobjede. Sve zasluge idu savršenoj obrani koja je odradila lavovski posao. BK Nada SM - BK Zagreb 8:7

Utakmica puna rezultatskih preokreta i vrhunskih poteza u obrani je na kraju pripala splitskom sastavu.
Za Nadu SM je na mjestu bacača započeo Dabo koji je več u prvom Zagrebovom napadu dozvolio HR udarac Jonesu za 0:2. Za Zagreb je pak startao Pereira koji je na trenutke podsjetio na svoje najbolje dane. Nada SM se mučila u napadu, ali je zato u obrani Bečić radio čuda i spriječio da se gostujuči sastav ne odlijepi na veču razliku. Prvi i drugi udarac za splitski sastav je ostvario Dabo što dovoljno govori o udaračkoj nemoći. Kada smo nakon niza pogrešaka Pereire i njegove obrane došli do poravnanja rezultata Dabo je Pereiri dozvolio HR za novo vodstvo 2:3. Rezultat je neprestano odlazio na jednu i drugu stranu što je utakmici dalo dodatnu dramatiku. Odlične obrambene akcije je opet prikazao Kyler England na mjestu shortstopa od kojih je najdojmljivija bila dupla igra kada je uhvatio lopticu na granici sa vanjskim poljem i izbacio trkača koji se nije uspio vratiti na prvu bazu.
U trenucima kada smo vodili i kada se činilo da bi mogli otiči prema pobjedi Dabo je dozvolio još jedan HR udarac za dva boda Becku i opet Zagrebu prepustio vodstvo. Utakmicu je za Nadu SM uspješno zatvorio Tadić, dok je Jones ne tako dobro zamijenio Pereiru i upisao poraz. Važna pobjeda koja je pokazala da se splitski sastav sa ovako odigranom obranom može nositi sa bilo kojom ekipom u ligi. Nada SM se na žalost još uvijek traži u napadu pogotovo iskusniji igrači koji bi trebali biti prevaga na ovim utakmicama.