Djerić torpedirao Splita

Djerić torpedirao Splita

27. prosinca 2017. u 19:39 / KLUB: KK Split

Split je za kraj godine doživio teški poraz za kojega je ponajprije zaslužan Mirko Djerić i njegovih 9 trica. Početkom drugog dijela je bilo nekakve šanse za povratak u utakmicu, ali nije bilo mirnoće pri realizaciji. KK Vršac-KK Split 100:69

Vršac je lakočom pobijedio Splita u utakmici u kojoj je od samoga početka bilo jasno da je izgubljena. Domačini su bili raspoloženiji za igru, brži, viši u skoku, precizniji u pasu i ubojitiji u realizaciji. Gdje je Split bio danas to vjerovatno ne znaju niti oni sami. Obrana nije postojala kao uostalom i u večini utakmica ovoga dijela natjecanja. Put do našeg koša je bio prelagan. Radilo su tu o pick and rollu ili jednostavnim ulazima i polaganjima do fantastičnog šuterskog arsenala domačeg sastava predvođenog nevjerojatnim Mirkom Djerićem. Mirko Djerić je pogodio čak 9 trica od 11 pokušaja, od čega prvih 7 u 9 minuta utakmice. Što reći nego kapa do poda majstore. Pridružili su mu se i ostali pa je trica Vršca otišla na 48%. Pod košem je dominirao Milenko Veljković koji je uz 11 skokova stigao pogoditi i 16 koševa za double-double učinak. Mladi Mitrović je pak bio zadužen za asistencije pa ih je podijelio 7. I tako dalje i tako dalje.
Žuti su i pored svega toga imali priliku za povratak u ovu utakmicu početkom treće četvrtine, odnosno u prvih pet minuta te četvrtine kada je na mjestu razigravača za Vršac ušao Jovović. Došli su žuti na -11 i onda neobjašnjivo stali. Promašili nekoliko napada sa kojima su mogli zakomplicirati ovu utakmicu. Ali kada naši momci nisu bili sposobni pogoditi koš sa druge strane se opet probudio Djerić i pogađate tricom razbio svaku splitsku nadu.
Kod Splita je teško bilo koga posebno izdvojiti nakon ovakvog katastrofalnog poraza koji nas je gurnuo na 9. mjesto ABA 2 LIGE. Ispred nas su svi osim Bosne koja je imala problema sa daljnjim nastupanjem, Ohrida koji nije dobio niti jednu utakmicu i Lovćena. Prva četiri mjesta koja vode na FF su daleki san jer su sve te ekipe na tri pobjede više od Splita.
Početkom slijedeće godine idemo na gostovanje kod Zrinskoga iz Mostara koji iz utakmice u utakmicu sve bolje igra, a nakon toga na Gripe stiže Cibona u okviru Kupa Hrvatske.