Rijeka je napokon pala

Rijeka je napokon pala

2. prosinca 2017. u 19:59 / KLUB: HNK Hajduk

Rijeka je napokon pala. Hajduk je odigrao hrabro i došao do velike pobjede. Bašić i Erceg su donijeli vodstvo, a Letica obranom penala pobjedu. HNK Rijeka-HNK Hajduk 1:2

Jadranski derbi je napokon pripao Hajduku. Rijeka u krizi, a Hajduk sa novim trenerom su sugerirali takvu mogućnost, ali derbi je derbi i bijeli su na njemu položili test zrelosti. Cijela utakmica je bila dinamična i zanimljiva. Hajduk je poveo već u 3. minuti nakon sjajne reakcije Tome Bašića koji je kaznio traljavo ispucavanje Prskala. Bašić je lobovao riječkoga golmana sa gotovo 30 metara. Gorgon, Kvržić i Bradarić su kreatori predivne akcije i poravnja u 11. minuti. Gorgon je izvaljao Tudora na boku, dodao Kvržiću, a on asistirao Bradariću koji je pogodio u rašlje.
U prvome dijelu bilježimo još dvije važne situacije. prvo ozljeda Bradarića, a drugo prilika Gavranovića koji je zamalo ostao kratak na jednom ubačaju kada je loptu samo trebalo pospremiti izad leđa Letice.

Početak drugog dijela opet je donio vodstvo Hajduku. Riječka obrana i danas indisponirani vratar Prskalo su još jednom podbacili. Župarić je napucao Ercega u leđa, lopta je ostala ispred njega, Erceg se sjurio prema golu prodao svoj daleko poznati lažnjak i poentirao kroz noge Prskala.
Rijeka je odmah uzvratila, Gavranović je silovito pucao iz blizine, a Letica najavio svoju sjajnu večer na Kvarneru.
Onda je uslijedio penal za Rijeku koji je teško okarakterizirati kao takvoga. Sve u svemu penal je dosuđen, a za njegovu realizaciju zadužen Gavranović. Pucao je Gavranović silovito, reklo bi se vrlo dobro, ali Hajdukov vratar Letica pokazao je nešto što se rijetko viđa na nogometnim terenima. Vrhunski refleks, eksplozivnost i vratarsko znanje. Čudesna obrana koja je i definitivno potvrdila Hajdukovu pobjedu.