Pobjeda, poraz i na kraju remi

Pobjeda, poraz i na kraju remi

21. listopada 2017. u 21:16 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk i Dinamo su na Poljudu odigrali jedan od najboljih derbija u posljednjih desetak godina. Hajduk bolji u prvom, Dinamo u drugom dijelu dok je sudačka nadoknada ostala neriješeno. HNK Hajduk-GNK Dinamo 2:2

Hajduk i Dinamo su odigrali ludilo utakmicu. Hajduk je sa visokim presingom u prvome dijelu u potpunosti razbio Dinamo. Gol Ercega je došao kao nagrada za silan trud svih igrača na terenu. Asistirao je Hamza. U prvih 45 minuta je svaka lopta na terenu bila Hajdukova. One naizgled ničije iz kojih u modernom nogometu pada najviše golova ponajprije. Međutim svima je bilo jasno da je teško u takvom ritmu odigrati cijeli susret. Znao je to i gostujući tener Cvitanović koji je u drugome poluvremenu uspostavio kontrolu na sredini terena i koji je neprestano svojim dečkima davao znakove sa klupe da se smire i da igraju svoju igru. Oni su ga poslušali i za nagradu izjednačili u 89. minuti golom Benkovića. Na ubačaj je zakasnio Almeida pa Soudani glavom prebacuje do spretnog i sretnog strijelca. Hajduk je još jednom prosua pobjedu na Poljudu i cijeli stadion je utihnuo. Plašili su se svi još gorega scenarija jer je susret produžen za 7 minuta zbog ozljede Ercega i bakljade Torcide. I odmah u sljedećoj akciji Dinamo u potpunosti preokreće susret. Henriquez nakon neshvatljive greške Tudora pogađa za 1:2 i otvara stare rane kada je u još jednom derbiju pogodio za pobjedu u sudačkoj nadoknadi. Tudore pa zar je tako komplicirano ispucati balun na tribine.
Hajduk je na to odgovorio jedino kako je mogao ubačajima na Almeidu. I iz jednog takvog ubačaja bijeli su izborili penal jer su i Almeida i Kožulj povučeni u skoku za dres. Dva penala u jednome i nije bilo nikakve dvojbe. Sigurni realizator za 2:2 je bio Erceg. Nakon toga je Erceg bio u jednoj spornoj situaciji, ali se sudac Pejin nije još jednom usudio suditi penal za Hajduk. Zadnja prilika je isto bila Hajdukova kada je Tudor ubacio oštro, a Almeida za malo bio kratak na jednoj lopti koju bi s obzirom na njegove kvalitete najvjerojatnije pospremio.
Ovo će biti susret u kojemu niti jedna niti drugi neće biti zadovoljni jer su i jedna i druga ekipa prektički u zadnjim trenucima utakmice izgubile po dva boda. Naravno Dinamo je i dalje zadržao prednost pred Hajdukom od sedam bodova, ali Rijeka
se već sutra može opasno približiti i učiniti ovo prvenstvo interesantnijim. Hajduk i dalje ima iste probleme. Crne rupe u igri kada prima golove. I to u pravilu dva komada u malo vremena.