Erceg presudio dosadnim Dancima

Erceg presudio dosadnim Dancima

3. kolovoza 2017. u 22:24 / KLUB: HNK Hajduk

Bijeli su sa dva gola Ante Ercega prošli dosadne Dance. Utakmicu su držali pod kontrolom od početka do kraja ne dopustivši niti jednu priliku za goste. Svoje prilike iskoristili i prošli dalje. Hajduk-Brondby IF 2:0

U teškim uvjetima Hajduk je bio pametan. Nije jurio po gol. Dapaće utakmica je večim dijelom prvog dijela bila dosadna. Niti jedna ekipa nije željela pogrješiti što je bilo i razumljivo s obzirom na rezultat prve utakmice. Bilježimo tek jednu opasnu akciju bijelih kada Vlašić puca, golman Brondbya odbija do Kožulja a ovaj udara bombu koju opet golman Brondbya nestvarno skida.
U drugom dijelu smo gledali istu situaciju sve do prvog gola Ercega kojega je sa lijevoga boka odlično uposlio Memola. I onda se otvorilo. Hajduk je još malo pritisnuo a obrana gostiju još jednom popustila. Savvas lažnjakom pronalazi prostor za udarac koji pogađa vratnicu. Nakon toga slijedi oštri ubačaj Hamze na peterac gdje Erceg đonom ubacuje za konačni slom žutih na Poljudu. Iako se do kraja imalo igrati još pola sata bilo je vidljivo da je utakmica zaključena. Brondby nije imao snage niti nogometnog znanja za preokret. Hajduk zasluženo ide dalje i sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnji žrijeb i novog protivnika.