Said i Vlašić slomili Cibaliu

Said i Vlašić slomili Cibaliu

30. srpnja 2017. u 20:57 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk je uzeo sva 3 boda kod fenjeraša lige vinkovačke Cibalie. Ni ovoga puta nije bilo lako. Cibalia je već u početku utakmice promašila dvije velike prilike, a Hajduk je počeo igrati tek u drugom dijelu kada je Said zamijenio Onandzu. Cibalia-Hajduk 1:2

Sa bijelima koji su da to notiramo napokon zaigrali u izvornoj bijelo plavoj kombinaciji nikada nije jednostavno. Opet je Hajduk imao 0:2, olako primio gol i strepio zadnjih 10-ak minuta do kraja utakmice.
Pobjeda je na kraju ipak zaslužena jer je Hajduk bio bolji za taj jedan gol, ali ne treba zabivati glavu u pijesak i misliti da je ovo bila zadovoljavajuća predstava naših igrača.
U prvome dijelu Hajduk je bio nevidljiv. Nije niti uputio udrac prema golu. Vinkovčani su gurnuli obranu visoko, a Carillo i njegovi momci jednostavno nisu imali nikakve ideje kako riješiti tu situaciju. Cibalia je bila agresivnija pa su tako veću prvih 10-ak minuta propustili dvije izgledne prilike za vodstvo.
Cijelo to prvo poluvrijeme me mučilo kako je moguće da u Hajduku nema niti jednog jedinog igrača koji može podvaliti balun iza zadnje linije vinkovčana za Ohandzu ili bilo koga drugoga. Osim toga igra Ohandze je također bila blago negledljiva.
Njegova nezainteresiranost da uopće krene prema golu protivnika je uhvatila tolike razmjere da sam jedva čekao da ga trener zamijeni. I to se dogodilo na poluvremenu. Umjesto njega je ušao Said koji je u tandemu sa Vlašićem napokon probudio uspavani Hajdukov napad. Gol je dao Said na podvaljivanje Vlašića, znači upravo ono što cijelo prvo poluvrijeme bijeli nisu niti pokušali napraviti je urodilo vodstvom. Nije dugo prošlo i Said je opet izbio sam pred vinkovačkog golmana koji mu jedan na jedan brani 100% priliku, ali je srečom akciju pratio Vlašić koji je pospremio balun u praznu branku za 0:2.
Opet smo olako pomislili da je utakmica gotova, a ono Vitaić sa jedno 35 metara buši Stipicu i zadnjih desetak minuta utakmice gledamo pravu malu opsadu Hajdukova gola, pa je najveći domet naših igrača u tim trenucima bio izbijanje baluna napamet pa gdje završi. A završilo je na svu sreču 1:2 i Hajduk je uknjižio tri boda.
Carillo htio on to priznati ili ne ima problema. Kada ne igra prva ekipa uvijek je drama. Pokazalo se to i ovoga puta. Zadnji pas je još uvijek užasno neprecizan, a neki igrači pritom mislim na Ohandzu pokazuju nezainteresiranost što su svakako zankovi nezadovoljstva što se treba što prije riješiti jer kada on igra kako može onda smo puno opasniji.