Brača Tadić devastirali švicarce

Brača Tadić devastirali švicarce

7. lipnja 2017. u 17:00 / KLUB: BK Nada SM

Nada SM je došla do prve pobjede na Europskom kupu CEB-a. Izvrsni početak utakmice i splitskih 8:0 su trasirali put do pobjede. BK Therwil Flyers-BK


Splitski bejzbolaši su furioznim početkom utakmice protiv švicarskih prvaka uknjižili prvu pobjedu na europskom kupu CEB-a.
Ono što je splitski sastav prikazao u prve dvije izmjene ove utakmice spada u nešto najbolje što se može vidjeti u baseballu. Otvaranje je bilo kao iz snova. Vidjeli smo puno dobrih udaraca. Tomić za tri baze, Račić za dvije baze, čiščenje baza od strane Marina Tadića. Nada SM je u tim trenucima izgledala kao ozbiljna profesionalan ekipa koja melje sve pred sobom. Švicarski amerikanac koji je nastpao na mjestu bacača nije mogao doći sebi jer ono što je Nada SM prikazala u napadu u prve dvije izmjene je bilo brutalno.
I onda nekim čudom naši momci su odlučili stati na loptu kako se to kaže u sportu. Vratiili su švicarce u igru i dozvolili im da se na trenutak ponadaju kako se mogu vratiti u ovu utakmicu. Tome je kumovalo 5 obrambenih grešaka i potpuno gašenje splitskoga napada. Da ne bi bili neiskreni treba reči da je Nada SM u svakom trenutku kontrolirala ovu utakmicu i da u niti jednom trenutku nije bilo sumnji u pobjedu, ali eto ostaje žal što se protivnik nije razbio do kraja kada je za to bilo prilike. Tim više što su sa tribina gledali budući suparnici.

Sljedeća utakmica je na rasporedu u četvrtak u 19, 00 sati protiv favorita ovoga natjecanja ekipe domačina Draci Brno.