Rijeka pobjedila, Hajduk nije uspio

Rijeka pobjedila, Hajduk nije uspio

13. svibnja 2017. u 20:12 / KLUB: HNK Hajduk

Rijeka je pobijedila u derbiju i sada je vjerojatno više ništa neće zaustaviti u osvajanju titule. Hajduk danas nije bio pravi i treba se okrenuti novim utakmicama. Sada slijede dvije domaće za kraj sezone. Rijeka - Hajduk 2:0

Priča o još jednom izgubljenom jadranskom derbiju stane u jeedno poluvrijeme. Jer Hajduk je i definitivno izgubio ovu utakmicu baš u prvome dijelu kada su i pla dva pogotka domačina.
Hajduk je napravio previše pogrešaka, gotovo pšočetničkih pogrešaka koje je riječki sastav iskoristio. Prvi gol je eklatantni priomjer toga. Naime Rijeka je povela nakon Hajdukovog auta. Tudor je ubacio loptu za Jeffersona koji je po tko zna koji put pokazao da mu ispucavanje nije najbolja strana. Ovoga puta je idealno uposlio Matu Maleša koji je sa nekoh 25 metara poslao u mrežu.
Drugi gol je ponovno došao nakon što je na sredini terena izgubio Hamza. Uslijedila je kontra u tri poteza gdje je Gavranović pospremio u praznu mrežu.
Hajduk je već tada kapitulirao na Rujevici i drugo poluvrijeme i unatoć tome što je bio bolji nije bilo dovoljno dobro za bilo što osim poraza i riječkog slavlja.
Najbolji od bijelih ovoga puta je bio Vlašić, a najbolja akcija Hajduka je bila u 68. minuti, kada se Vlašić sjajnim driblingom kroz noge oslobodio protivnika, pa onda idealno centrirao za Ohandzu, koji je glavom tukao pored gola.