Gripe su i dalje neosvoijva tvrđava

Gripe su i dalje neosvoijva tvrđava

7. ožujka 2012. u 19:30 / KLUB: KK Split

Gripe su stvarno postale noćna mora za sve ekipe koje dolaze u Split. Ka ono u kaubojskim filmovima kada ulaziš u grad "Stranče u ovome gradu, nisi dobrodošao".

Utakmica je počela odlično za žute. Šibenčani su uglavnom falivali sa trice, a Split je na asistencije Vujčića i Subotića dolazio do lakih koševa. U prvom poluvrimenu se istaknuo mladi Babić koji je postigao 14 koševa i dostojno zamjenio ozljeđenog Mimicu. Međutim, bitno je napomenuti da su Šibenčani ipak uspili nadoknadit zaostatak Splita i na poluvrime se otišlo sa rezultatom 38-33. Šibenčane su u tim trenucima u igri držali Ross i Josipović.

Za vrime odmora sam otiša na klupski šank di sam provodia ugodne trenutke sa Ivanom Veštićem. Uglavnom smo prepričavali dojmove sa jučerašnje tribine. Razgovoru su se priključili i drugi članovi ZEŠ-a.

Bilo je zanimljivo ali ja sam jedva čeka kad će počet drugo poluvrime. Ka da sam zna da nas čeka drama i luda završnica. Ali ono što se dogodilo u režiji Hrvoja Puljka malo je tko u dvorani očekivao. Doslovno je sam igrao protiv cile ekipe Splita i izborio produžetke. Frapantan je podatak da je postigao 43 koša, od čega 40 u drugom dijelu utakmice. Pogađao je iz svih pozicija, a na kraju se poslužio lukavštinom i nakon prvog pogođenog slobodnog bacanja namjerno gađao vrh obruča skočio na loptu pogodio izjednačenje i odveo šibenčane u produžetke.

Ali tu je stala Puljkova čarolija i sve šibenske nade. Ulaskom u produžetke, Split uzima stvari u svoje ruke i na krilima Subotića i Vujčića odlazi do pobjede. Subotić je bio nadomak triple doublea. Dao je 28 koševa, a rutinskim izvođenjem slobodnih bacanja dovodio je gostujuće navijače do ludila. Osim briljantnog Subotića svakako trenba istaknuti i igru Babića koji je postigao 17 koševa, te Sobina koji je postigao 22 koša. Nisu loše odigrali niti Markulin i Filipović koji su na kraju dali vrlo bitne koševe.

Sve u svemu, Split je pokazao da se može nositi sa kvalitetnim protivnicima. I to bez svoga najboljega šutera Mimice. Kada bi još bili sposobni ovakve utakmice odigrati u gostima, grad pod Marjanom bi opet prodisao žuto.


[Piše: "Zeško"]