Probuđena obrana i Širko show dobili utakmicu

Probuđena obrana i Širko show dobili utakmicu

4. ožujka 2017. u 21:00 / KLUB: KK Split

Žuti opet slave u dramatičnoj završnici. Osijek je igrao odlično sve do 6 minuta prije kraja, a onda je proradila obrana i Širko show koji je po tko zna koji puta ove godine zapalio Gripe. KK Split-KK VROS Osijek 84:80

Riječ junaka ove utakmice je teško izdvojiti jer ih je kao po običaju bilo više. Od Najeva koji je odradio divovski posao, preko Kedže i Kaljžića do apsolutno največeg kralja splitskih Gripa Henrika Širka. Međutim svakako je bitno napomenuti ono bitno. A to je izjava junaka Širka koji kaže da će Split iskoristi svaku minutu šanse koja im se ponudi. I zađabe je Osječanima što su igrali bolje i izgledali bolje punih 34 minute ovoga susreta. Zađabe im to što sada govore kako je Split nezasluženo slavio u ovoj utakmici jer Splitu je bilo dovoljno dobrih 6 minuta da ovu utakmicu dobije. Kakav je kralj Širko to već svi u Splitu znaju. Kada god zaškripi on je taj koji svojim čudesnim akcijama diže publiku na noge. On je taj koji tjera strah u kosti svim gostujučim ekipama i koji ima jedinstvenu interakciju sa publikom.
Tako je naravno bilo i ovoga puta. Osim što je ukrao super važne lopte i šta je vratija žute u rezultatski egal, zapalio dvoranu, napravio je nešto što samo veliki ljudi mogu napraviti. Kada je Kaljžić položio uz dodatni faul i pao na parket Širko se bacio na njega kao da se radi o golu na nogometnim utakmicama. Ma tko ga nakaon takve emocije ne bi volio. I što je Osijeku ostalo poslije toga osim da položi oružje. Naravno pokušali su sa prekršajima odgoditi svoj poraz, ali radili su ih na krivome čovjeku. Damir Rančić slobodna bacanja ne promašuje. barem je to tako bilo zadnjih desetak godina. Split je i dalje prvi, a prošlo je 19 kola. Totalno žutilo se nakon večerašnje pobjede i službeno nastavlja.