Jadran u drugi dio sezone sa gomilom upitnika

Jadran u drugi dio sezone sa gomilom upitnika

24. siječnja 2017. u 22:45 / KLUB: VK Jadran

Jadran u srijedu u 17,15 sati na Poljudu uz izravni prijenos na arenasport1 dočekuje riječko Primorje EB. Sa tim dvobojem i službeno starta drugi dio sezone u koju Jadran ulazi sa gomilom upitnika. Od igračkog do trenerskog kadra.

Pa krenimo od početka. Uprava kluba se ekipirala sa zvučnim imenima. Od finaciranja pa nadalje. Odluka je pala da prvu ekipu vodi Mile Smodlaka i da se u klub vrati što je veći mogući broj jadranovih igrača koji igraju po drugim klubovima.
Treniralo se žestoko, a onda je u prvom kolu trebalo otiči u Rijeku i pokazati što se može i zna. I premijera je bila za zaborav. Oslabljeno Primorje EB je pobijedilo sa pet golova razlike, a Jadrana je u utakmici držao Gluhaić do 4:4. Nakon toga je uslijedio pravi fijasko i konačnih 10:5 za riječane.
U drugoj utakmici na Poljud je došao Jadran (HN). Poraz od 1 gola razlike je na kraju ispao podnošljiv, ali i u toj utakmici se vidjelo da jadranaši sporije plivaju odnosno reagiraju na izgubljene lopte i kontranapade i da je nadsušno potreban još jedan centar kako bi se Popovića moglo odmarati. Pa makar i rezervni. Već tada se počela paliti lampica za alarm.
Uslijedilo je gostovanje u Zagrebu gdje je možda i odigrana najkonkretnija utakmica polusezone, ali je Mladost slavila sa golom razlike. Može se reći da je Jadran ovu utakmicu nesretno izgubio.

Trener Smodlaka sa prva tri poraza nije bio zadovoljan, ali je bio zadovoljan sa tim što je ekipa iz utakmice u utakmicu izgledala bolje i ispravljala greške iz prethodnih utakmica. To mu je dalo nade da će Jadran početi pobjeđivati. Čim ispravi sve svoje pogreške, naravno. I pod uvjetom da se ne dogode neke nove za koje se još ne zna.

Međutim od pobjede nije bilo ništa. Partizan je došao u Split i već pogađate u napetoj završnici golom Stojanovića minimalno slavio, a Jadrana ostavio na začelju tablice sa omjerom 0-4.
Uprava kluba je i nakon toga poraza ostala mirna pa je odlučila ništa ne mijenjati. Povjerenje prema treneru i stručnom stožeru je ostalo bezrezervno što je svakako novost na Zvončacu.

Ništa zato slijedio je dvoboj sa gradskim rivalom Mornar BS sa kojim su odnosi uvijek blago napeti, ako ne i više od toga. Tješili su se jadranaši da bi baš ta utakmica mogla promijeniti stvari u klubu. Pobjeda koja bi ih mogla usmijeriti na pobjednički kolosijek. Kad ono tamo oslabljeni Mornar BS je u furioznoj zadnjoj četvrtini uzeo sve. Pobjedu od dva gola razlike i primat u gradu pod Marjanom. Jadran je otišao na omjer 0-5, a što je još gore poraz od Mornar BS je zabolio i to jako.
Slijedeće kolo uslijedlo je gostovanje kod Vojvodine. I tamo se Jadran namučio. U Slanoj bari je odigran remi i osvojen prvi bod sezone. Pobjeda je bila blizu, ali je Marčeta golom samo 4 sekunde prije kraja utakmice poravnao rezultat.

U prijelaznom roku se podvukla crta i donio zaključak kako će se pojačati za nastavak. Došli su Vasić desnoruki šuter i Chikvinidze centar koji bi trebao uskočiti kada Popovića ne ide.

Do prve pobjede u RWP se trebalo čekati do gostovanja u Budvi gdje je opet bilo dramatično. Gubio je Jadran sa tri razlike, vračao se u utakmicu i onda na kraju napokon pobjedio. Pobjeda vrijedna tri boda i bijega sa začelja tablice.
Nakon toga je odrađen rutinski poraz protiv Jug CO što je postala normalna stvar. Jer Jug CO je prejak za sve sudionike u ovoj ligi.

Sada nime slijedi nastavak sezone. Ulazak u FF spada u rubriku SF filmova. Jadran sada treba odgovriti na sva pitanja kako bi se u slijedeću sezonu ušlo puno uspiješnije nego u ovu. Iskoristiti ove utakmice kao jednu selekciju za sljedeću sezonu. Osim toga Jadran napokon mora pobjeđivati i to ne sa golom razlike nego pobijeđivati suvereno. Možemo li to očekivati od ovih momaka i njihovog trenera Mile Smodlake ostaje za vidjeti, jer kako stvari stoje Uprava će biti strpljiva samo ako vidi perspektivu. A perspektiva je za sada u magli.