Jugoplastika prvak polusezone

Jugoplastika prvak polusezone

18. siječnja 2017. u 0:13 / KLUB: KK Split

Jugoplastika je prva na pola sezone. U derbiju za laskavu titulu je pao Jolly. Žuti slave i imaju zašto. Filipović je svima pokazao da je prvi "crnac" u ligi i da od njega boljega nema, a svima ostalima kapa do poda. KK Split-KK Jolly JBS 85:74

Žuti su u ovaj susret krenuli maksimalno angažirano i nakon Rančićeve trice, Dijan je realizirao koš i dodatno bacanje. Potom su pogodili Jukić i Filipović i već je bilo 10:0 za žute. Prva četvrtina je završena rezultatom 21:13 i već se dalo naslutiti da Jolly nema što tražiti u ovoj utakmici. Splićani su još bolje zaigrali u drugoj četvrtini pod dirigentskom palicom Subotića, koji je zabijao i asistirao,. Pogodio je naš Suba 3 trice što je dovelo publiku u delirij, a na klupi Jollya nervozu što je rezultiralo tehničkom pogreškom. Split je tada poveo sa 30:15 i sve je izgledalo odlično za splitski sastav. Međutim čudne sudačke odluke su vratile Jolly u igru. Prvo je suđen nesportski prekršaj Filipovića, a odmah potom i tehnička greška klupi, pa je nakon slobodnih bacanja Scotta i koševa Brkića i Novačića, te trice Došena vodstvo Splita 33:17 pretvorili u 33:26.
Split niti tada nije posustao pa je tricama Širka na odmor otišao sa rezultatom 41:29.
Početkom drugog dijela se na žalost domaće publike probudio Šime Špralja. Jukić nije imao načina da ga zaustavi i gosti su razliku spustili na tek šest poena razlike - 47:41.
U tim trenucima u utakmici je žute držao iznimno kvalitetni Kedžo koji je pod prekršajima pogađao i izluđivao goste. E da su mu još sudci zvali koji prekršaj možda bi utakmica već tada bila riješena.
Zadnja četvrtina je donijela pravu dramu. Najev je na početku opet podigao publiku na noge, opalio je blokadu Brkiću, a Kedžo i Filipović su odveli ''žute' na +14 - 65:51.
Onda je proradio amerikanac u Jollyevim redovima koji suludim tricama vrača utakmicu u neizvjestnost.
Pozvao je minutu odmora Ivica Skelin i tako vratio svoju momčad u pravi ritam. Filipović je pogodio težak ulaz, a Jukić dva slobodna bacanja, pa je četiri minute prije kraja opet bilo ugodnih +8.
Scott je pogodio tricu za minus 5 Šibenčana, a Kedžo vratio velikih sedam poena razlike manje od tri minute prije kraja.
I onda se ukazalo splitsko dite u Jollyevim redovima koje cilu utakmicu nije šutiralo. Bruno Markulin je vratio utakmicu u potpunu neizvjesnost. svojom tricom za 76:74 točno dvije minute do kraja.
Nakon slobodnog bacanja Kedže, Jukić je napravio nešto najbolje na današnjoj utakmici skočio je u napadu i odveo Split na +5. I tu na žalost dramatici nije bio kraj. Filipovič je izgubio balun,a Markulin opet pogodio tricu za samo minus 2.
Odmah se u sljedećem napadu Filipović je odlučio prezeti odgovrnost na sebe i pogodio težak šut za dva poena. Utakmica je završila zakucavanje Širka i totalnim ludilom za kraj. Publika je skandirala "šampioni", a igrači su otpozdravljali.

Filipović je najbolčji igrač ove utakmice sa 19 Pts, 5 asistencija i čak 5 skokova. Naravno niej on jedini kojega treba istaknuti u ovoj utakmici. Kedžo je bio čudesan, nezaustavljiv, a kapetan Subotić je tricu šutirao 3/4 što je i više nego odlično, Najev u obrani močan u napadu skočan, Širko divljak koji publiku diže na noge......