Odrađen posao u Bedekovčini, Kedžo double-double

Odrađen posao u Bedekovčini, Kedžo double-double

14. siječnja 2017. u 19:02 / KLUB: KK Split

Split je očekivano slavio protiv Zaboka. Presudila je odlična obrana u 2. i 3. četvrtini i odlična igra Kedže koji je ostvario double-double 20 Pts i 10 skokova, te Rančića koji je postigao 19 Pts uz šut za tricu 5/7. KK Zabok-KK Split 71:86

Košarkaši Splita su očekivano pobijedili Zabok koji je u ovoj utakmici bio vidno indisponiran. Naime fale im neki igrači, a novi će steči pravo nastupa tek u drugome dijelu sezone. Svoj prvi double-double sezone je ostvario odlični Mateo Kedžo s 20 poena i 10 skokova, dok je Rančić postigao 19 poena od toga pet trica iz sedam pokušaja.
Kao nekom ustaljenom običaju Split je loše krenuo u ovu utakmicu. U prvoj četvrtini su na kraju izvukli remi, ali obranu nisu niti igrali. To govori i rezultat 23:23.
U drugu četvrtinu se krenilo odlučnije. Obrana je bila žešća sa više faulova i preuzimanja pa je pet minuta prije kraja poluvremena bilo deset poena razlike 26:36. Zabok se upornošću vratio u utakmicu pa se na poluvrijeme odlazi rezultatom 36:42.
Konačni slom upornih domačina se odigrava u trečoj četvrtini kada Split dolazi do 40:57. U toj seriji je ključnu dionicu je odigrao probuđeni Rančić koji je pogodio čak triod svojih pet postignutih trica.
U posljednjih deset minuta utakmice utakmica je rutinski privedena kraju.
Ovo je deseta ovosezonska pobjeda žutih i sada u utorak na Gripama sa Jollyem odlučuju o prvaku polusezone, Ima li bolje pozivnice za ljubitelje košarke i navijače najboljeg europskog kluba 20. stoljeća.