Derbi bez pobjednika-Babić dva gola

Derbi bez pobjednika-Babić dva gola

13. prosinca 2016. u 21:47 / KLUB: MNK Split

Nacional je dočekao Split Tommy u Domu sportova u Zagrebu. U dvorani koju koriste košarkaši Cedevite pa je shodno tome sve bilo naranačasto. Nacional je krenuo bolje u ovaj susret i prava je sreća da su uglavnom pogađali vratnice i grede. Ono što nisu obranio je odlični Luketin koji je večeras pokazao sav svoj raskoš.
I onda nakon dominacije Nacionala greška Čujeca u predaji baluna koju koristi Saša Babić i lagano posprema iza leđa golmana Bilića za vodstvo Split Tommy-a od 0:1.
Uslijedilo je razdoblje ravnopravne igre iz koje je Nacional izjednačio golom Postružina. Naime Postružin je pucao, a balun se nespretno odbio od Pavića koji se u bloku početnički okrenuo bočno i prevario Luketina za 1:1
U drugome dijelu utakmice Nacional je pokušavao iskoristiti naklonost sudaca i visokim presingom doći do baluna te poentirati. Disciplinirana igra naših momaka i Luketin im to nisu omogućili.
I kada se već pritisak nije isplatio Nacional opet sretnim golom dolazi do vodstva od 2:1. Jelovčić puca više iz očaja, a balun pogađa Perišića i opet vara Luketina. Za sada su sva tri gola dali naši igrači. Dva u svoju, a jedan u protivničku mrežu.
Ta parada smiješnih golova Nacionala kao da je naljutila naše momke pa su odlučili dati i četvrti gol na ovoj utakmici i to pravu ljepoticu od gola. Igrala se 44. minuta susreta kada je Luketin dalekometnim projektilom pogodio Grcića koji glavom spušta Babiću na volej, a ovaj postiže svoj drugi gol na utakmici. U 37. minuti dešava se ključni detalj ovoga derbija. Perić u kaznenom prostoru sa leđa rukama obara Grcića što je čisti penal, ali se suci nisu oglasili. Za vraga je bilo Grcićevo čuđenje i raširene ruke, valjalo se pridignuti stisnuti zube i nastaviti. Do kraja je Nacional imao još dvije prilike koje je pogađate zaustavio Luketin. Završilo je podijelom bodova. Nacional slavi naslov jesenskog prvaka, a Split Tommy drugo mjesto koje im daje dobre šanse u nastavku prvenstva dogodine.