Pobjedu u Vinkovcima potpisuje Marko Futacs

Pobjedu u Vinkovcima potpisuje Marko Futacs

10. prosinca 2016. u 17:13 / KLUB: HNK Hajduk

U ludoj završnici Hajduk je golovima Marka Futacsa došao do pobjede i kakvog takvog mira u kući. Bijeli večim dijelom susreta nisu izgledali ništa bolje no inaće, ali u ključnim trenucima imali su pravog "killera" u šesnaestercu. NK Cibalia-HNK Hajduk 1:2

Novi trener je startao sa pobjedom što je uvijek dobro. Naravno dalo bi se razglabati koliko je tu njegovih zasluga i dali ih uopće i ima s obzirom da je odradio tek nekoliko treninga sa ekipom. Ništa zato pobjeda je tu i tri boda te kakav takav mir pred veliki derbi odnosno gostovanja Dinama na Poljudu.
Baš ta utakmica će pokazati realno stanje u Hajduku i hrvatskom nogometu ove polusezone. Hajduk na toj utakmici zbog niza loših odluka suca Frkovića neće imati na raspolaganju skoro sve ono što najviše i vrijedi. Zbog žutih kartona neće moći nastupati Hamza Barry, Marko Futacs, a zbog crvenog Jefferson. Teško je nadoknaditi ta tri igrača. Hamza Barry daje ton igre Hajduka, Jefferson je nezamjenjiv u razgradnji protivničke igre, a Futacs ajme nama nema više ko dati gol.
Danas se još jednom pokazalo da Hajduk uopće nezna šta bi sa balunom. Mislim posjed lopte je bio debelo na strani bijelih, ali naši momci u srednjem redu niti stvraju višak igrača niti imaju ideju kako odigrati najobičniji dupli pas. Vlašić je još uvijek izgubljen u prostoru i vremenu. Obrana je kod gola Cibalie u 22. minuti susreta ispala i više nego smiješna. Pervan je izbacio čak četvoricu obrambenih igrača Hajduka jednim predivnim pasom. Balun je prihvatio Baša i mirno pogodio pored nemočnog Kalinića.
Domačini su se naivno povukli u drugome dijelu i dobili dva crvena kartona. Tek tada je popustio njihov obrambeni zid. I to naravno opet nije bila nekakva akcija ili išta lijepo i vrijedno spomena. Radilo se samo o dva blijeska Marka Futacsa koji je jeoš jednom pokazao da je pravi killer u kaznenom prostoru. Malo mu prostora treba da balun pošalje u mrežu. Prvi je postigao u 91., a drugi u 93 minuti susreta.