Hajduk izbačen iz kupa-sezona za zaborav

Hajduk izbačen iz kupa-sezona za zaborav

30. studenog 2016. u 21:44 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk je poražen od Splita i već sada ćemo konstatirati da je ova sezona promašena za bijele. U prvenstvu nemaju nikakve šane pored Rijeke i Dinama, a poslije ovoga što smo gledali teško se oteti dojmu da je igra užasna. RNK Split-HNK Hajduk 2:1

Hajduk nije uspio izboriti polufinale kupa Hrvatske. Izbačen je od Splita. Onoga Splita koji tavori na dnu prvenstvene tablice i koji skoro nikoga ne uspijeva pobijediti sa 9 poraza u 10 zadnjih utakmica. Isti taj Split nema za plaće i bez obzira na privatnog vlasnika koji je prije neki dan u novinama davao kojekakve izjave o svojim igračima sasvim je zasluženo pobijedio Hajduka i sve drugo bi bila prava sportska nepravda.

Bijeli su u ovoj utakmici bili bolji prvih sat vremena utakmice kada su osim postignutog gola Hamze mogli i trebali zaključiti ovu utakmicu. Ohandza, Erceg i Savas su bili u izglednim prilikama. Duka je dva puta branio, a jednom je balun išao pored gola.

Nakon toga Split je preuzeo kontrolu nad utakmicom. U prvom redu zahvaljujući Sandru Ugrini strijelcu prvoga gola Splita koji je postignut nekoliko sekunda prije kraja regularnog dijela utakmice. U produžecima je Tudor dobia drugi žuti odnosno crveni karton što spada u rubriku vjerovali ili ne, a Split je preko Pešića na asistenciju Ugrine došao do pobjedonosnog gola.
U polufinalu kupa tako igraju velika trojka hrvatskog nogometa Dinamo, Rijeka, Osijek i RNK Split.
Hajduk do pauze ima još tri utakmice i treba ih odraditi pošteno jer navijači Hajduka zaslužuju bar to. Jedna od njih je protiv Dinama na Poljudu.