Janica Kostelić - nova životna uloga

Janica Kostelić - nova životna uloga

11. studenog 2016. u 17:15 /

Janica Kostelić je imenovana državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za sport. Najbolja sportašica koju je Hrvatska ikad imala sada ima drugu ulogu. Ulogu osobe koja mora doslovno spasiti hrvatski sport ili ono što je još od njega ostalo.

I to se dogodilio. Sport je dobio svoj Središnji državni ured. Iščupao se iz smrtonosnog stiska MZOS-a, gdje je bio zadnja rupa na sviralu. I naravno večina nacionalnih sportskih saveza i sportskih djelatnika je to osnivanje pozdravila. Netko iz pristojnosti, a netko zato što je uvjeren da je napokon došlo vrijeme da se sport izdigne iz pepela. Jer teško je da postoji iti jedna djelatnost u državi Hrvatskoj o kojoj se vodilo manje brige od sporta.
Život tako opet piše romane, jer HDZ-a koja je kreator sportske politike od 1990.g. pa do današnjih dana sada treba sanirati štetu koja je nastala u prethodnom razdoblju. Za tu tešku i složenu zadaču pronašli su Janicu Kostelić. Ona bi trebala stati na kraj samovolji pojedinih saveza i samovolji HOO-a. Odnosno ona je ta koja bi se trebala suprostaviti jakim protivnicima sportskim riječnikom rečeno. U skijanju je bila hrabra i nikoga se nikada nije bojala. Iz svih bitaka je izlazila kao pobjednica.
Vjerujemo da će sve to uspijeti ponoviti i u novoj ulozi. Protivnici su jaki, ali ona nas je naučila da ako se dovoljno želi da je uspijeh zagarantiran.
Što drugo reći nego samo naprijed Janice. Želimo vjerovati da ćeš i iz ove utrke izači kao pobjednica. Pobjednica koju će slaviti hrvatski sportaši, jer smo na žalost mnogo puta gledali ljude koje volimo kako se pretvaraju u ljude koje ne poznajemo.