Tommy rasplakao Square u Gospinom polju

Tommy rasplakao Square u Gospinom polju

6. studenog 2016. u 20:00 / KLUB: MNK Split

Sa teškoga gostovanja Split Tommy nosi sva tri boda. Utakmica je bila dramatična do samoga kraja. Naši su vodili 0:3, a onda je Square do kraja stizao rezultat i postigao dva pogotka. MNK Square-MNK Split Tommy 2:3

Split Tommy je ostvario veliku pobjedu na gostovanju kod Squarea. Da bi se shvatilo koliko je ova pobjeda velika treba se sjetiti proteklih sezona kada je Split Tommy sa objektivno puno zvučnijim imenima dolazio do tijesnih i teških pobjeda. Iskreno rečeno dušu bi ispustili za bodove u Dubrovniku. U dobro popunjenoj dvorani ekipa pod dirigentskom palicom trenera Acoste slavila je rezultatom 2:3 i rastužila domaće navijače koji su vjerovali u čudo, čudo koje se nije dogodilo.

Split Tommy je odlično krenuo u susret. Odmah u 1. minuti susreta pogodak je postigao Grcić. Do poluvremena se rezultat nije mijenjao iako je za to bilo prilika. Split Tommy je igrao svoju prepoznatljivu igru konstantnog presinga i izvanrednih proigravanja iz prekida. Treba još jednom naglasiti da baš svaki prekid protivnike dovodi do ludila jer nebrojene su kombinacije i akcije koje su do savršenstva doveli Tommy-evci. Tako je naravno bilo i večeras u Dubrovniku pa je Squarea u nekoliko situacija izgledao baš nemoćno.
Do povečanja splitskoga vodstva trebalo je pričekati do 23. minute kada su Rodriguez sa pravim malim remek djelom i Babić na dodavanje Grcića iz auta podigli letvicu na visokih 0:3. Square se nije predavao pa smo do kraja gledali pravu malu dramu. Prvo je Micevski u 31.minuti zabio za 1:3 da bi u 35.minuti gol za 2:3 postigao Ivanković uz veliko slavlje domačih navijača. Uslijedila je prava opsada gola Split Tommy-a, ali nije bilo prolaza pored čudesnog Luketina. Dugo će ga pamtiti dubrovčani, a pogotovo Cvjetković i Rezo. Teško je na kraju istaknuti nekoga pojedinca kao najboljega igrača susreta jer ono što Split Tommy ove sezone prikazuje je jedna prava zajednička igra cijele ekipe gdje je svaki kotačić podjednako bitan. I ova dva gola koja su primili je više posljedica 5 minutnog hvatanja predaha neumornih ratnika.