Žuti razbijeni u Šibeniku

Žuti razbijeni u Šibeniku

23. listopada 2016. u 21:04 / KLUB: KK Split

Gradski Šibenik je razbio žute i nanio im prvi poraz ove sezone. Utakmica je uglavnom bila jednosmjerna gdje je Šibenik diktirao tempo i rezultat. Žuti nisu bili ni izbliza onako dobri kao u proteklim utakmicama. GKK Šibenik-KK Split 92:73

Split nije imao nikakve šanse u ovoj utakmici. Na samome početku nas je ubijao Turkyilmaz sa dvije trice i košem iz polja. Opasnosti su dolazile praktički sa svih strana, a splitska obrana jednostavno nije bila dovoljno dobra. Šibenik je zabijao pod košem i sa vanjskih pozicija pa je pravo čudo kako se na odmor otišlo sa samo -8(47:39).

U drugome dijelu utakmice Domagoj Bašić i Halilović stvaraju ogromne probleme što tricama što egzibicijama, ali i žuti se ne predaju. Svakako treba pohvaliti bar trojicu u splitskim redovima, a to su Filipović, Kanajeti i Širko koji drže Split u igri na kraju treće četvrtine sa zaostatkom -6. (62:56) .
Četvrtu četvrtinu Bašić opet pogađa izvana i dovodi atmosferu u dvorani do usijanja. Slijedi tehnička Splitu i Šibenik koševima Patania odlazi na veliku i nedostižnu prednost i definitivno rješava pitanje pobjednika.
Najbolji igrač utakmic Bašić je na koncu susret završio s 20 Pts, dok je kod Splita najefikasniji bio Filipović sa 19 Pts.