Herceg novi brži i bolji

Herceg novi brži i bolji

23. listopada 2016. u 20:37 / KLUB: VK Jadran

Jadranaši upisuju svoj drugi poraz u povratničkoj sezoni u A1 ligu. Imenjaci iz Herceg novoga su bili brži i bolji u ovoj utakmici. Brže plivali, brže proigravali i na kraju zasluženo slavili. VK Jadran-VK Jadran Carine 7:8

Druga utakmica i drugi poraz Jadrana nam govori kako će put na staze velikoga kluba biti sve samo ne lak. Ali na muci se poznaju junaci. Iz svakoga poraza se treba izvući i neka pouka te pokušati biti bolji i jači sljedeću utakmicu. A ta sljedeća neće biti nimalo laka jer se ide u Zagreb protiv Mladosti.
Da se vrtimo na ovu utakmicu u kojoj je krajnji rezultat varljiv jer da Strujić na golu nije imao svoj dan i nekoliko čudesnih obrana razlika bi sigurno bila veća. Jadran je odlično otvorio ovu utakmicu i već u 3. minuti prve četvrtine imao vodstvo od 2:0. Golove su postigli Gluhaić i Popović. Vrlo brzo Herceg novi podiže ritam svoje igre i prisiljava Jadranaše na neorganizirane i spore napade dok u napadu golovima Spajića, Vidovića i Markulova preuzimaju vodstvo 2:3. Jadran je u tim trenucima izgledao izgubljeno i prava je sreća što je Strujić odlično branio i držao svoju ekipu u igri. Popović je do kraja izjednačio na 3:3.
U drugoj četvrtini Herceg novi je zagospodario bazenom. Tih osam minuta postaojala je samo jedna ekipa. Postigli su samo dva gola za 3:5, a moglo je biti puno gore. Golove su postigli Pješivac i Baničević.
Odmor je očito dobro došao za naše momke koji su se nekako pribrali pa su treću četvrtinu dobili sa 2:1 i u zadnju ušli sa minusom od jednoga gola. Strijelci su bili Popović i Visković dok je za goste pogodio Petković.
U zadnjoj četvrtini je Jadran imao priliku da dođe do izjednačenja, ali je Marinić - Kragić promašio ono što se promašiti ne može. Sam kao duh ispred vratara Šćepanovića za poravnanje, ali je Šćepanović izvrsno obranio. NAkon toga su gosti golovima Markulova i radovića otišli na visokih 5:8 i činilo se da je tu kraj utakmice. Nekim čudom jadranaši su se do kraja spasili visokga poraza te golovima Antonijevića i Gluhaića iz peterca uljepšali ovaj poraz.
Jadranu fali brzine, protočnosti lopte, više preuzimanja odgovornosti igrača na vanjskim pozicijama i svakako još jedan dobar centar.