Split dobio utakmicu u skoku

Split dobio utakmicu u skoku

15. listopada 2016. u 19:00 / KLUB: KK Split

Košarkaši Splita nastavljaju svoj pobjednički niz, ali teže od očekivanoga. I prije same utakmice su splitski treneri apostrofirali odakle će prijetiti najveća opasnost sinjana pa su na Johnsonu mijenjali čuvare gotovo cijelu utakmicu. I unatoć tome što je taktika iscrpljivanja uspijela Johnson je dao 23 koša i neumorno asistirao svojim suigračima koji se baš nisu proslavili u šutu za 3pts. Gledatelji su na kraju žute pozdravili dugim aplauzom, ali svakako treba naglasiti da Split može i mora bolje.

Na Gripama se okupilo više od 1000 gledatelja što je odlična brojka s obzirom na vremenske uvjete koji su vladali u Splitu. Razlog tome je naravno odličan ulazak u novu sezonu gdje su vezane 4 pobjede u nizu od čega tri gostujuće i zadnja protiv prvaka Hrvatske Cedevite. U dvorani je vladala prava košarkaška atmosfera, a gosti iz Sinja su imali podršku od svojih "Maligana"

Prvo poluvrijeme je minimalno dobio Alkar i izgledalo je da su žuti u velikom grču ispred svoje publike. Johnson je lako probijao sve linije, pogađao i razigravao svoje suigraće koje je u tim trenucima trica odlično služila. Zanimljivo je bilo vidjeti Kristijana Vučića bivšeg igrača Splita kako pogađa otvoene šuteva, a znamo da je prošle godine na Gripama uglavnom sjedio na klupi i kada bi ušao u igru uglavnom je to bila minimalna minutaža u nebitnim dijelovima utakmice.

U drugom dijelu žuti su krenuli odlučnije ,a snaga i energija Johnsona je kopnila. Bilo je svima u dvorani vidljivo da amerikanac diše na škrge i da mu je potreban odmor ili barem pomoć od suigrača da pogode otvorene šuteve. To se međutim nije dogodilo i Split je na krilima Kedže(17 Pts, 7 skokova) koji je sjajno odradio pod košem trasirao put prema još jednoj pobjedi. Ne bi bilo pošteno ne spomenuti i veliku partiju Filipovića(19Pts) koji je bio naš amerikanac u trenucima kada je bilo najbitnije, Dijana koji nas je vodio do prve osjetnije prednosti u 3/4, Kanaeta koji je odlično odradio obrambene zadatke i stigao postići 9pts i dati 5 asistencija, Dijana (15Pts) i Kaljžića (12Pts).
Danas nije išlo Rančića koji je pod ozljedom odigrao najlošiju statističku utakmicu od kada igra profesionalnu košarku, te Širka za kojega još uvijek nemamo pravoga rješenja kako osloboditi sav njegov potencijal.
Najbolji strijelac kod "žutih" bio je Filipović s 19 poena, dok su Dijan, Kedžo i Kaljžić isto bili dvoznamenkasti.
Split je ovu utakmicu kao i predhodne dobio u drugom poluvremnenu odličnom ekipnom igrom i kao što smo već naznačili u naslovu skokom gdje su doslovno pokopali goste. Split je imao 28 skokova dok je Alkar imao 14 skokova.

Sada slijede dva teška gostovanja gdje se naravno očekuje nastavak niza. Prvo GKK Šibenik pred rasprodanom dvoranom na Baldekinu pa onda Zadar koji je u velikim problemima i previranjima. BRAVO ŽUTI!