Pala je Cedevita

Pala je Cedevita

9. listopada 2016. u 16:47 / KLUB: KK Split

Nakon dugo vremena pala je i Cedevita. Žuti izgledaju dobro i nakon treće gostujuće pobjede u nizu treba vjerovati da mogu i bolje. Kedžo i Rančić demonstrirali kako se igra košarka u Domu sportova. KK Cedevita-KK Split 69:76

Prvo pa muško. Pala je Cedevita prvak Hrvatske.
Iako će zlobnici sada reći da se radi o B ekipi hrvatskog prvaka svejedno je. Pobjeda je velika i neka pati koga smeta. U prvom dijelu je bila bolja Cedevita sa plus 7, a u drugome dijelu su bili bolji žuti sa plus 7.
I tako su nakon velike pobjede protiv Zadra "vitamini" izgubili u prvom kolu Prvenstva Hrvatske.
Cedevita je od sastava iz ABA lige koristila samo 5 igrača i u tome će sigurno tražiti izgovore, ali valjda i izvući neke pouke.
Split je u ovoj utakmici imao čak 21 asistenciju i vjerojatno ih niti oni koji su nedostajali ne bi uspijeli zaustaviti. Cedevita je pak imala 20 izgubljenih baluna što je stvarno previše. Žuti su izgledali kao kompaktna cijelina i to im se isplatilo.
Odličnu utakmicu su odigrali baš svi. Od prvog do zadnjeg. Veliku razliku u napadu rade Kedžo koji leđima razvaljuje gostujuće obrane i Rančić koji pogađa i razigrava i tako stvara igrača više. Tada se mogu istaknuti i Śirko i Dijan sa dalekometnim arsenalom. Svakako treba spomenuti i Gorana Filipovića koji trči, zabija,asistira i gle čuda skače kao pravi centar.
Svi na Gripe. Sljedeće subote u 17,00 stiže Alkar i njegovi Maligani.