Prvaci EIB interlige

Prvaci EIB interlige

28. kolovoza 2016. u 20:07 / KLUB: BK Nada SM

Splitski bejzbolaši su obranili naslov prvaka EIB Interlige. U finalnoj utakmici su lakoćom svladali Apollo iz Bratislave za svoj 4. naslov u ovom prestižnom natjecanju. BK Nada SM-BK Apollo 7:0



Bejzbolaši Nade SM su novi-stari osvajači EIB Interlige.U konkurenciji gdje igraju najbolji igrači iz pet zemalja regije(Slovačka, Mađarska, Srbija, Slovenija i Hrvatska) u regularnom dijelu natjecanja splitski bejzbolaši su imali omjer pobjeda i poraza 19-1.
Dominacija Nade SM je nastavljena u FF gdje su ispisane zlatne stranice klupske povijesti. Ovo je četvrti naslov za splitski sastav, A konkurencija je doslovno pometena.

Final four se igrao ovog vikenda u Bratislavi. Naši momci su u polufinalu sa 9:1 pobijedli Trnawa Angelse. Bila je to utakmica savršene obrane predvođene bacačem Marinom Tadićem koji je uništio napad Trnawe i odličnih napadačkih akcija od kojih svakako moramo istaknuti Home run za dva optrčavanja Andrije Jakšića. Finale je odigrano protiv domačina na jednako suveren način. Apollo Bratislava je pala sa čistih 7:0.Splitski bacač Caughey je odradio vrhunski posao u obrani ne dozvolivši domačinima da se razmašu. U napadu je Nada SM strpljivo gradila vodstvo. Praktički je u svakoj izmjeni napravljen po jedan bod što je bilo i više nego dovoljno za konačni trijumf. Utakmicu je na mjestu bacača zatvorio Franko Vrlić- Kovačić sa 2 direktna izbacivanja.

Objektivna slovačka publika je dugo nakon završnog poteza utakmice pljeskala našim momcima koji su definitivno pobrali sve u ovojh sezoni. Od simpatija do trofeja.
Za Nadu SM su na završnici nastupali: Matko Dabo, Tonći Jurjević, Ivica Anić, Andrija Tomić, Franko Vrlić-Kovačić, Marin Tadić, Hrvoje Tadič, Andrew Jones, Ante Ćurković, Andrija Jakšić, Josip Pribilović, Viktor Amos Belin, Trevor Caughey