Eksplozija u zadnjem napadu-M.Tadić igrač susreta

Eksplozija u zadnjem napadu-M.Tadić igrač susreta

19. lipnja 2016. u 16:19 / KLUB: BK Nada SM

Kakva utakmica u Bratislavi. Najveća i najuzbudljivija pobjeda ove sezone. Apollo je prije zadnjeg napada Nade SM imao +3. A onda je krenula prava eksplozija koju je poveo i završio Marin Tadić. Čak 7 bodova za pobjedu. BC Apollo - BK Nada SM 8:12

Veliki povratak u utakmicu i još veća pobjeda. IAko su na ovo putovanje iz objektivnih razloga otišli desetkovani ostvarena je još jedna pobjeda pa je taj veliki niz nepobjedivosti nastavljen.
Današnja utakmica je svakako putokaz kakao se igra za svoj klub i svoj grad. Nije bilo lako, ali na muci se poznaju junaci. A junaci su danas bili svi redom. Od već priznatog i nadaleko poznatog Andrije Tomića, onih koji tek dolaze na veliku scenu Dina Dragičevića,za RBI uvijek raspoloženog Jonesa, do uvijek pozdanog Marina Tadića koji je uzeo stvari u svoje ruke kada je bilo najteže i donio pobjedu i veliko slavlje.
Počelo je izvrsno jer je Nada SM već u prvom napadu povela sa 0:1. Apollo je ponajviše zahvaljujuči greškama bacača Jakšića u istoj izmjeni došao do izjednačenja 1:1. U trečoj izmjeni Tomić, Vrlić Kovačić i Jones udaraju za 2B i nada vodi 1:3. Apollo se opet vrača sa jednim bodom na račun grešaka bacača Jakšića i hvatača Tomića za 2:3.
U četvrtoj izmjeni samo možemo spomenuti trenutak kada je Matko Dabo izbačen iz utakmice jer je to bio jako važan trenutak i činjenicu da je Apollo HR udarcem M Repaskya došao do poravnanja rezultata. Umjesto njega je ušla jedina zamjena koju je splitski sastav za ovu utakmicu imao Bečić, a sredinom izmjene je došlo do promjene bacača. Umjesto Jakšića je ušao Jones. Od njega se očekivalo puno, a dobilo malo. Apollo je u toj petoj izmjeni imao tri dobra udarca čime je došao do vodstva od 6:3, aJonesa je na brdu zamjenio Marin Tadić.
Naši momci niti tada nisu potonuli. U šestoj izmjeni je zabljesnuo mladi Dino Dragičević koji je na 2 izbačena igrača udario za bazu i smanjio vodstvo domačina na 5:6.
U sedmoj izmjeni nitko nije napravio bod, ali je zato Apollo u osmoj iskoristio pad koncentracije Marina Tdića i jednim udarcem za bazu i jednim za 3B povisio vodstvo na 8:5 prije zadnjeg splitskog napada.
I onda kreče splitska eksplozija. Prvo Tadić udara za bazu, zatim opet Dragičević za bazu. NAkon ispadanja Belina, Tomić također za bazu i smanjenje vodstva na 6:8. Vrlić Kovačić uzima BB, A Jones udara za poravnanje rezultata 8:8. CAughey, Jakšić i Bečić se šetaju za vodstvo Nade SM 8:9, a MArin TAdić udara za 2B i 8:11. I to nije sve. Točku na I na ovu veliku predstavu stavlja Dragičević svojim trečim udarcem na utakmici za konačnih 8:12. Apollo je u svom zadnjem napadu potpisao kapitulaciju.