Neto u produžecima donio pobjedu

Neto u produžecima donio pobjedu

14. svibnja 2016. u 22:36 / KLUB: MNK Split

Split Tommy je nakon produžetaka golom Neta pobjedio Futsal Dinamo koji se predstavio u odličnom izdanju. Bila je to utakmica puna preokreta u kojoj su se spličani na kraju ipak bolje snašli. FC Split Tommy-Futsal Dinamo 7:6

Split Tommy je došao do prve pobjede u polufinalnoj seriji. Doduše puno teže od očekivanoga, ali samo se pobjede pišu pa će se tako i ova utakmica u kojoj je Split Tommy odigrao više nego lošu obranu brzo zaboraviti.

Split Tommy je krenuo u utakmicu sa namjerom da sve brzo riješi u svoju korist, stvarao pritisak, ali bez neke izrazite prigode. Sa druge strane se Dinamo odlično branio i iz kontra napada poentirao pored anemične splitske obrane. Prvo je za plave pogodio Matej Horvat, a onda Nikola Perković za velikih 0:2 sa kojima je završeno prvo poluvrijeme.
VEliki je to šok bio za igrače Splita i za gledatelje koji su dupkom ispunili dvoranu na Gripama.
Split Tommy je u nastavku krenuo odlučno u lov na zaostatak od dva gola. Već u 23. minuti Davi je pogodio za prvi gol trgovaca u ovome susretu. Onda je krenuo Franco Jelovčić koji je u svega 5 minuta postigao hat-trick i odveo svoj sastav nha 4:2. I kada se činilo da su napokon sve stvari sjele mna svoje mjesto i da više ne bi trebalo biti nikakvih stresova u ovoj utakmici krenula je prava pravcata drama. Drama koja je okončana nakon produžetaka golom Neta. Za 4:3 je pogodio Davor Kanjuh volejem iz okreta, a konačnih 4:4 u regularnom dijelu utakmice je postavio Sadat Ziberi minutu prije kraja.
U produžecima novi šok, Hrvoje Penava je presijekao dodavanje Jelovčića i rutinirano doveo Dinamo u novo vodstvo 4:5. Sva sreča da Split Tommy u ovoj utakmici ima raspoložen brazilski trokut jer Genario,lijepim udarcem u sami kut pogađa za poravmnanje, a potom Davi daje svoj drugi gol iz akumuliranog udarca s 10 metara za 6:5.
Međutim preokreetima i uzbuđenjima nema kraja. Perković pogađa za poravnanje 6:6 i tim rezultatom se ide u drugi produžetak koji je bio dramatičan do zadnjeg sučevog zvižduka. Prvo Dinamo ima akumuliranmi prekršaj, ali Konjuh pogađa stativu. Na suprotnoj strani Neto i Davi igraju dupli pas i Neto pogađa za novo vodstvo od 7:6 što će se kasnije pokazati i konačnim rezultatom ove uzbudljive utakmice. U završnici su gosti zaigrali s igračem - vratarom i stvorili dvije velike prigode. Penava je prvo pogodio vratnicu, a zadnjoj sekundi utakmice je isti igrač prebacio vrata Jukića iz izgledne prilike za gol.