Jadranaši izabrali novu upravu

Jadranaši izabrali novu upravu

9. svibnja 2016. u 23:11 / KLUB: VK Jadran

Jadran od danas ima novu upravu kluba. Upravu koja želi za 100 godišnjicu vratiti klub u vrh europskog vaterpola. Prvi među jednakima je Pavlović, a uz njega stoje Bezmalinović, Drnasin, Ježina... Jadran po svemu sudeći ima svijetlu budućnost.

Splitski Jadran je klub koji predstavlja stupove splitskog sporta pa svakako veseli ambiciozna uprava koja želi klubu vratiti stari sjaj. I to baš u sljedećim godinama kada klub slavi okruglih 100 godina. Cilj je jasan vratiti Jadrana u vrh hrvatskog odnosno europskog vaterpola.

Na izvanrednoj Skupštini, sazvanoj na zahtjev 27 članova kluba, za predsjednika IO je izabran je Albert Pavlović, dopredsjednik je Mladen Drnasin, a članovi Mislav Bezmalinović, Adrian Ježina, Danko Duhović, Milo Stanić, Danijel Marasović, Ante Vuković i Ante Gojo.
Zahtjev za izvanrednom Skupštinom poslan je jer se u glavama novoizabranih članova Uprave stvorila situacija, a kako stvari stoje i ozbiljna namjera da se u klub ugrade dodatna sponzorska sredstva. Kako su svi članovi manje više poznati kao uspješni gospodarstvenici sasvim je jasno da će u Jadrana napokon biti i novaca.
Sada je najvažnije klub posložiti u stručnome smislu jer opće je poznato da samo pravi treneri rade vrhunske igrače.
Uprava će imati pune ruke posla zajedno sa komisijom koja je zadužena za struku (Siniša Duhović, Mate Jurčević i Dejan Savičević) koji sada nemaju pravo na kiks. Potrebno je angažirati sve jadranaše koji znaju raditi i koji imaju emocija za ovaj posao.. Naravno nameće se pitanje i povratka nekih stručnjaka iz drugih klubova, ako za to bude obostranog interesa.
Uprava je predočila smjernice za rad kluba u sljedeće četiri godine. Sezona 2016/17 označena je kao stabilizacijska, a plan je ostanak u 1. regionalnoj ligi i novi izlazak u europska natjecanja. Momčad bi, uz nekoliko starijih igrača, bila sastavljena od igrača iz vlastitog omladinskog pogona. U sezoni 2017/18 napravila bi se detaljna analiza i selekcija igračkog kadra, uz financijsku i igračku stabilizaciju i novi iskorak u svim natjecanjima. Ključna sezona trebala bi biti 2018/19. Već formirana momčad bila bi pojačana igračima koji donose dodatnu kvalitetu i nadogradnju momčadi, uz daljnji rezultatski iskorak. Konačno, u sezoni 2019/2020. očekuju se najviši rezultatski dosezi za veliku proslavu 100.godina kluba.
Najviše me u cijeloj prići brine šta opet moramo čekati, ali plan je realan i kako stvari stoje pred Jadranom je svijetla budućnost.