Jugoplastika održala lekciju Zagrebu

Jugoplastika održala lekciju Zagrebu

24. travnja 2016. u 20:42 / KLUB: KK Split

Split je dobia Zagreba i to na briljantan način. Zatvoria je vanjski šut i obrania napadački skok. Upravo ono što je trener Skelin i najavljivao. Širko je imao svoju večer sa double double učinkom 15 pts i 11 skokova. KK Split - KK Zagreb 68:50

Splitu je trebala pobjeda sa više od 3 razlike, a na kraju je bilo 18 razlike. Agresivna obrana se još jednom pokazala kao nerješiva enigma za goste na Gripama. Nakon samo četiri minute igre bilo je 11:0, a na kraju orve dionice visokih, ali zasluženih 25:5. Gostujući strateg Jusup pokušavao je sa promjenama tražiti raspoloženu petorku, ali ništa mu nije pomoglo Split je večeras bio odličan. Na odmor se otišlo s visokih 34:16 za žute.
Treća četvrtina je pripala Zagrebu koji je tu dionicu smanjio razliku na neugodnih -9, ali dalje nije išlo. Đugum je opet dobro reagirao, a Širko počeo trpati trice. Šest minuta prije kraja bilo je nedostižnih 58:36.
Henrik Širko je ubacio 15 koševa i uhvatio 11 skokova i svakako je prvo ime ovoga susreta, ali svi su dali veliki obol ovoj pobjedi jer su se čak devet igrača upisalo u strijelce. U srijedu se igra sa Goricom.