Petercima do 3. mjesta i Lige prvaka

Petercima do 3. mjesta i Lige prvaka

9. travnja 2016. u 19:56 / KLUB: VK Mornar

Vaterpolisti Mornara su osvojili 3. mjesto. U drugoj utakmici Prvenstva Hrvatske igrači Mornara su nakon petaraca pobijedili zagrebačku Mladost i plasirali se u kvalifikacije za Ligu prvaka. Veliki je ovo uspjeh kada se zna da splitski vaterpolo nije imao svoga predstavnika u elitnom natjecanju od POŠK-a(Splitska banka)
Mornar je odlično odigrao prvo poluvrijeme ove utakmice u kojemu je imao 4:2 i mnoštvo prilika za još veće vodstvo. Treća dionica susreta je bila kobna i Mladost se na krilima odlične obrane vratila u utakmicu te došla do izjednačenja. Sredinom zadnje četvrtine je izgledalo kako će susret otiči na stranu mladostaša, ali se to na sreću nije dogodilo. Naime tri minute prije kraja Mladost je imala 6:8, ali se Mornar BS golovima Butića i Čaglja 12 sekundi prije kraja vratia iz mrtvih i izboria peterce.
Drame nije nedostajalo niti u tom dijelu utakmice. Mladost je prva pucala i pogodila za vodstvo, Mornar BS je izjednačio. Onda Šparada brani, a Mornar odlazi na +1. Šparada opet brani, ali Burić ne pogađa. Mladost poravnava rezultat, a Marcelić skida Pejkoviću i sve je na početku prije zadnje serije. U zadnjoj seriji balun je iz ruke ispao Valečiću, a Buha pogađa za veliko slavlje koje je uslijedio na poljudskom bazenu. Večina je skočila u bazen,a rukovodstvo kluba nije skidalo izraz zadovoljstva i ponosa sa lica. Mornar BS je tako napravio iskorak u odnosu na prošle sezone gdje je uglavnom zauzimao četvrto mjesto. Sada je pred upravom veliki zadatak da se momčad pojača i šta bolje pripremi za sljedeću sezonu.