Izgubili dobiveno - Širko tragičar

Izgubili dobiveno - Širko tragičar

2. travnja 2016. u 18:55 / KLUB: KK Split

Sve što su dobro žuti napravili u ovoj utakmici na kraju su bez valjanog razloga prosuli. Tragičar ove utakmice je Širko koji je 40 sekunda prije kraja na +4 poklonio loptu već otpisanim zagrebašima i odveo ih do pobjede. KK Zagreb-KK Split 75:72

Žuti izgubili dobiveno otprilike će glasiti svi članci vezani za ovu utakmicu. Mravi su se već pomirili sa porazom kada im je Širko ničim izazavan dao priliku da se vrate u ovu utakmicu i na kraju pobjede. Prvo je na 40 sekundi do kraja na +4 nerezonski dodao Marčinkoviću koji je asistirao Vladoviću za 3pts, a onda nije zaustavio ofenzivni skok Marčinkovića u sljedećem napadu čime je Zagreb osigurao pobjedu. Imali su i nakon toga žuti šansu odnosno zadnji napad, ali je Subotićeva lopta sa strane pogodila Đuguma u nogu i prešla natrag u polje Splita čime je utakmica i okončana. Šteta jer nakon svega viđenoga Zagreb nije zaslužio pobjedu u ovoj utakmici.
Žuti su odigrali hrabro, muški koliko su god mogli u ovim trenucima i ostali kratkih rukava. Vratili se iz ponora prvoga poluvremena i anulirali zagrebovih +21, došli nadomak pobjedi i onda nestali za 40 sekundi. Ali i to je sport. Vratit će se negdi samo treba igrati kao što je odigrano u večem dijelu ove utakmice. Loša je bila samo 2/4, a sve ukupno Zagreb bi i bez ove dramatične završnice u kojima im je poklonjena pobjeda glatko izgubio da nije dominirao u napadačkom skoku i tu žuti moraju pronaći mjesta za napredak u svojoj igri. Već u utorak je nova utakmica i ovu treba što prije izbaciti iz glave.