Pobjednički niz se nastavlja

Pobjednički niz se nastavlja

12. ožujka 2016. u 22:15 / KLUB: KK Split

Žuti nastavljaju sa pobjedama. U izjednačenoj utakmici su pobijedili Goricu i tako pokazali pobjednički mentalitet prije LZP. Gorica ovim porazom gubi korak sa konkurentima pa joj je sve izglednija LZO. KK Gorica - KK Split 78:80

Košarkaši Splita su ostvarili petu pobjedu u nizu i samouvjereno jurišaju prema LZP. Opet je najefikasniji bio Filipović sa 18 postignutih koševa. Iako je trener Skelin najavio da će prednost dati mlađima ipak je utakmica otvorena sa onima iskusnima Subotićem i Dijanom koji su po ko zna koji puta ove godine dokazali svoju kvalitetu. Nakon šta su zamjenjeni domačin se vrača u utakmicu ponajviše zahvaljujuči vrlo raspoloženom Prgometu. Na poluvremenu Gorica ima +4.
U trečoj četvtini žuti opet stvari vračaju na svoje mjesto odnosno prelaze u vodstvo sa ubojitom serijom od 11:0.
Za nešto manje od tri minute žuti su imali +7,a u jednom trenutku do tada najviših +10.
U zadnjoj četvrtini opet drama igra koš za koš. Dvije minute prije kraja susreta ključnu tricu je pogodio Filipović, bilo je 77:73, ali je na drugoj strani uzvratio Petrović. Ušlo se tada u neogodnu završnicu u kojoj su odlučivala slobodna bacanja. Subotić je pogodio jedno i promašio jedno, a Mašić nakon skoka u obrani izgubio loptu za konačan rezultat ove utakmice.
Ne sječamo se kada je to bilo kada je Split povezao pet pobjeda u nizu i svakako treba pohvaliti stručni stožer na čelu sa trenerima Skelinom i Marovićem. Sada predstoji novo gostovanje kod lidera prvenstva Zagreba za kojega mnogi govore da je najbolja ekipa A1 lige. Isto tako se o tom istom Zagrebu govorilo i prije tri godine kada je Split prošao u ABA ligu, a Zagreb na njihovom parketu demolirao. Ponovilo se.