Nada u finalu-Kovačić SO, Račić 2run HR

Nada u finalu-Kovačić SO, Račić 2run HR

5. rujna 2015. u 13:19 / KLUB: BK Nada SM

Ostvarena je visoka pobjeda, ali nije baš bila laka. Sve do 6. izmjene i udarca Tomašića za vodstvo od 2:0 bilo je neizvjesno, a onda se otvorilo. Već sljedeću izmjenu Račić je udario 2 run HR za konačnu potvrdu finala. BK Nada SSM - BK Apollo 10:0

Sve do 6. izmjene su dominirali bacači i jedne i druge ekipe sa tim da su bejzbolaši Nade SSM imali neke prilike da ostvare vodstvo za razliku od slovačkih prvaka. Apollo je i u ovoj utakmici pokušao stari oprovani recept pa su se za FF pojačali na poziciji bacača i na poziciji 1B. Prošle godine im je to lukavstvo pošlo za rukom kada su eliminirali Nadu SSM u polufinalu, ali ove godine nisu mogli protiv odličnog Franka Vrlića Kovačića koji je bacio shut-out. Punih 8. izmjena slovački bejzbolaši su uglavnom mahali u prazno ostvarivši svega 3 udarca u cijeloj utakmici. U napadu su splitski bejzbolaši bili rezervirani sve do te pomenute 6.izmjene kada je krenuo put ka finalu. Pribilović taj zlatni momak splitskoga bejzbola je udario za bazu, nakon njega Ough čini isto. Račić je pogođen od strane slovačkoga bacača i baze su pune. Na palicu dolazi do tada poprilčno neprimjetljiv Tomašić koji udara za vodstvo od 2:0 i mirniji nastavak utakmice. Od toga trenutka splitski napad postaje opasniji i konkretnij. M. Tadić udara za 3:0, a slovački bacač radi grešku za još jedan bod čime splitski sastav odlazi na visokih 4:0. U 7. izmjeni je Račić dalekometnim HOME RUNOM potvrdio put prema finalu, a 8. i zadnja izmjena u ovoj utakmici je bila puka formalnost.

U napadu su se istakli Marijan Frane Tomašić 1/4, 2RBI, Ivan Račić HR, 2RBI, Andrija Tomić 2/5 2RBI.

Franko Vrlić Kovačić je paralizirao slovačku palicu i svakako nosi epitet najboljega pojedinca ovog susreta. Njegov učinak je upravo fascinantan: 8IP,0ER, 3H,BB.