Hajduk i Slaven remizirali na Poljudu

Hajduk i Slaven remizirali na Poljudu

2. kolovoza 2015. u 21:04 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk je jedva izvuka remi protiv Slavena i tako spasia obraz. Jer da su kojim slučajem bijeli izgubili ovu utakmicu bili bi na zadnjem mjestu prvenstvewne tablice nakon 4 odigrana kola. Je li to zabrinjavajuće ili nije. Reči ćemo samo da Dinamo koji je loše krenija u prvenstvo trenutno 1. i da ima 5 bodova više od našega Hajduka. Prvenstvo je tek počelo i još je puno utakmica pred nama, ali jedno je primjetno da će Hajduk ove sezone sa ovakvim načinom i stilom igre teško uvatit više od 6. mjesta, a to mjesto ne vodi u Europu dogodine. Ako Hajdukovu upravu ne zabrinjava sadašnje stanje svakako bi ih trebalo zabrinjavati ovo buduće stanje koje je na žalost realnost. I onda naravno neće biti niti toliko željene prodaje igraća niti novaca da se do beskonačnosti krpaju financijske rupe prenapuhanog klupskog proračuna.
Igra Hajduka je u teškim povojima i vjerojatno će uvik tako i biti jer klub koji ne živi za rezultat već za prodaju igraća ništa više ne može niti očekivati.
U utakmici sa dva lica, jednim iz prvoga poluvrimena kada je Hajduk razbijen po svim linijama i jednim iz drugoga kada je Hajduk na krilima Malokua, Vlašića i Tudora uz žestoki pritisak došao do izjednačenja ne treba reći ništa više od onoga da smo se jedva izvukli i da nam je bod u ovoj utakmici velik kao kuća. Dopadljivo je to kako su u drugome dijelu bijeli reagirali na zaostatak i kako su se vratili u utakmicu, ali nikako nije dopadljivo kako su započeli ovu utakmicu i kako zbog milijun krivih i sporih dodavanaj obrana postaje propusna gdje suparnički napadači lakoćom prolaze i poentiraju. Dobar je bia i gol Milovića koji je opet iz prve puknija i pogodija ka i protiv Kopra. Međutim i sami Milović nije zadovoljan jer kaže da je on zadužen da se ne primaju golovi, a ne da ih postiže. I to je istina jer skoro je i nemoguće da stoper jedini iz prve zna opalit po balunu kada je u šansi dok svi drugi dave balun i time ostavljaju obrani dovoljno vrimena da uđe u blok.
Na kraju šteta je i šta Vlašić nije poentira nakon šta je izmiša cilu obranu Slavena jer je stvarno to zaslužija svojim trudom i zalaganjem. Sada u Norvešku po prolaz, a onda opet muke po domačem prvenstvu jer slijede dva gostovanja protiv Lokomotive i Rijeke.