Hajduk na -1 nakon prvih 90 minuta

Hajduk na -1 nakon prvih 90 minuta

16. srpnja 2015. u 21:29 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk je dva puta opasno visia u ovoj utakmici. Dva puta je Koper vodia sa dva gola razlike. Na samome kraju utakmice Nižić je pogodija glavom za više nego prihvatljivi poraz i veliku nadu za uzvrat na punom Poljudu.FK Luka Koper- HNK Hajduk 3:2

Jošjednom smo se uvjerili u činjenicu da Hajduk nema dobru obranu i to je naravno ono šta trener Burić treba šta prije dovesti u red jer teško se svaku utakmicu vračati iz debeloga deficita. Doduše to još uvik nekako funkcionira, ali i tome mora jednom doći kraj. Večeras je Hajduk opasno visio. Obrana je puštala na sve strane. Koper je postigao dva gola na identičan način. Centaršut i udarci glavom sa prve stative. Grozno i frustrirajuće. Dobro jedan takav gol, ali dva identična glupa gola sa prve stative to je neprihvatljivo. Nakon toga se utakmica malo stabilizirala i bijeli su izjednačili golom Milovića također iz prekida, ali da stvari budu još smješnije Milović je pogodija nogom nakon kornera Roguljića. Ni tu nije kraj uzbuđenjima na Bonafiki u prvome dijelu. Hajduk je pokušavao razbiti dobar domači dupli blok, a domači su iz polukontre pred kraj 1. poluvrimena podigli svoje vodstvo na 3:1. Taj je gol u biti i jedini gol koji nije pao iz prekida u ovoj utakmici i stvarno je zaslužija epitet ljepotice ove utakmice. Uvalija ga je Amar Rahmanović nakon šta je Koper povuka klontru priko ciloga igrališta Rahmanović je preda balun na desni bok odakle je dobija povratnu na 5 metara od gola Kalinića di je sam kao duh lako poentirao. Nakon toga je i Vlašić imao odličnu sitauciju gađa po podu u donji desni kut gola Kopera, ali je vratar Simčić vrhunski obranio.
U drugome dijelu je trener Burić odma napravija promjenu u ekipi. Umisto indisponiranoga Balića uša je ljubimac Torcide Kiš koji je unija dodatnu živost u napadu, a malo zatim i Maloku koji je i definitivno bija pravi pogodak za ovu utakmicu. Neprestano je radija višak i izluđiva protivničke obrambene igraće. Šteta šta nije i poentirao u jednoj izglednoj situaciji glavom. Još je Burić uvalija u igru i Radčenka šta je također bija pogodak. Uglavnom sve tri zamjene su bile odlične. Koper se neshvatljivo povukao, a Hajduk je stiskao i stiskao do konačnog pogodka u 90. minuti kada se Nižić naklonio glavom i pogodio za prihvatljivi poraz.
Komodno bi se moglo reći da je taj gol Nižića prolaza vrijedan.
U ratu trenera nije pobijedio niko, ali se na kraju može rezimirati da Burić može biti zadovoljniji od talijanskog stratega na klupi Kopera. Talijan je propustija šansu da nakon 2:0 i 3:1 razbije Hajduka i da se već nakon prve utakmice plasira u 3. pretkolo. Burić je u drugome dijelu iskoristio nerezonske zamjene i neshvatljivo povlačenje domaćeg trenera te je dobrim zamjenama i konstantnim pritiskom golom Nižića došao u situaciju da na punome Poljudu izbori 3.pretkolo.