Remi u Estoniji

Remi u Estoniji

2. srpnja 2015. u 20:30 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk ima aktivan rezultat za uzvratni susret protiv Silamae Kaleva. Bijeli su poveli golom Caktaša iz penala, a domačin je izjednačia nakon kontre i gola Silicha glavom. JK Sillamae Kalev - HNK Hajduk 1:1

Hajduk je odigrao prvo poluvrijeme svog nadamo se puta prema 2. pretkolu EL. Estonci su se pokazali kao puno bolja ekipa nego su nam je predstavljali iz bijeloga tabora. Neugodni su u kontrama i polukontrama i u igri sa glavom što svakako treba zabrinuti trenera Burića i njegov stožer. Hajduk je bia bolji suparnik početkom oba dva poluvrimena, a Sillamae kalev krajem oba dva poluvrimena. Hajduk je imao svoje šanse za golove, a Sillamae Kalev svoje i nekako je realno da je utakmica završila neriješenim rezultatom ili ti ga bez pobjednika. Među novim Hajducima se najviše isticao Kamerunac Ohadze i povratnik iz Austrije Roguljić. Kalinić je spašavao kada je to bilo najpotrebnije. Dobru partiju je pružio i Caktaš, dok su Vlašić i Balić podbacili.
Hajduk je poveo u ranoj fazi utakmice nakon što je Ohadze izborio penal, a Caktaš panenkom poentirao za 0:1. Stiskao je Hajduk i dalje i izgledao kao opasnioji suparnik na terenu sve do pogreške Vlašić na centru kada domači igrači rade brzu kontru koju lakočom realizira ukrajinac Sillic i postavlja konačni rezultat ove utakmice. U drugom dijelu nije bilo golova, ali igre i šansi je bilo sa jedne i druge strane. Hajduk nije djelovao uvjerljivo što je bili i za očekivati jer mu je ovo prva službena utakmica ove szone dok su estonci ipak več odradili dio prvenstva i u punom su natjecateljskom ritmu. Za sedam dana je uzvrat i bijeli bi po svemu viđenome ipak trebali proći ovu prvu stepenicu, ali to se neće samo dogoditi. Puno više trebaju pružiti dužnici iz ove utakmice.