Slomili britanske strijele - Nada SSM u finalu

Slomili britanske strijele - Nada SSM u finalu

18. lipnja 2015. u 16:36 / KLUB: BK Nada SM

Bejzbolaši ne prestaju oduševljavati svojim igrama u Belgiji. Protiv britanskih"strijela"splitska obrana predvođena Jakšićem i Vrlićem nije dozvolila niti boda,dok je 7 udaraca bilo dovoljno za pobjedu vrijednu finala. BK Essex Arrows-BK Nada SSM 0:7

Splitska Nada SSM je uzela mjeru i britancima. Velika Britanija je pod nogama. ĆA JE PUSTA LONDRA KONTRA SPLITU GRADU. Ta velika sportska sila danas nije imala nikakve šanse protiv granitne splitske obrane predvođene sa Andrijom Jakšićem koji je na mjestu bacaća odradio vrhunskih 5 izmjena i Frankom Vrlićem - Kovačićem koji je na mjestu bacaća završio utakmicu sa 4 odbacane izmjene. Britanski udarači su večim dijelom susreta hvatali muhe po zraku, dok se belgijska publika zabavljala gledajući izvrsne akcije naših momaka.

Na vodstvo Nade SSM čekalo se do 2. izmjene kada Marin Tadić koristi dvije povezane greške britanske obrane i radi prvi bod za vodstvo od 1:0. U 4. izmjeni danas samozatajni Wayne Ough udara svoj jedini udarac na utakmici i to za 2B, a Jakšić ga dalekomtnim projektilom šalje po još jedan bod 2:0

Na nove bodove čekamo do 5. izmjene kada u naoko bezizglednoj situaciji sa dva izbačena igraća splitski napad radi dodatna dva boda za vodstvo 4:0. Prvo je loše bacanje britanskog bacača iskoristio Andrija Tomić koji je došao do baze, onda danas izvrsni Pribilović udara za bod, a nakon njega Vrlić - Kovačić udara za još jedan bod.

U 7. izmjeni Nada SSM pravi još jedan bod u produkciji Mislava Tomića i Andrije Tomića za već tada komodno vodstvo od 5:0
Međutim niti to nije bilo sve jer već u 8. izmjeni Marin Tadić udara za bazu, a pouzdani i vrijedni Mislav Tomić bilježi svoj prvi udarac na utakmici za 6:0.

U zadnjoj 9. izmjeni Pribilović udara za bazu i na greške već demoralizirane britanske ekipe pravi zadnji bod na današnojoj utakmici za konačnih okruglih 7:0.

Nada SSM je u finalu jednog europskog turnira i to prije nego je odigrala zadnju utakmicu u grupi. Izvrsna je to vijest i sa radošću čekamo sljedeću utakmicu koja je na rasporedu već sutra protiv domačina ovoga turnira. Susresti će se najbolja obrana i najbolji napad u utakmici u kojoj splitski sastav nema što izgubiti jer se današnjom pobjedom već plasirao u finale.