Bog malog baluna - Franco Jelovčić

Bog malog baluna - Franco Jelovčić

29. svibnja 2015. u 22:42 / KLUB: MNK Split

Split Tommy je u prvoj utakmici pobjedio golovima Jelovčića i Grcića. U potpunosti je ukoćen Nacionalov napad, a kada bi kojim slučajem domaći i prošli čvrsti obrambeni zid nisu imali rješenja kontra Jukića. MNK Nacional-MNK Split-Tommy 1:3

Split Tommy je predvođen Francom Jelovčićem u prvome dijelu i maestralnim Ivom Jukićem u drugome dijelu doša do prve pobjede u finalnoj seriji. Pobjede kojom je neutralizirana prednost domaćeg terena u seriji ko bolji od pet utakmica. Igraći Split Tommya su još jednom pokazali da su najjaći kada je najteže. Cijeli prošli tjedan je obilježen vračanjem u život igraća koji vuku ozlijede, pa se slobodno može konstatirati da su splitski fizioterapeuti i svi ostali koji su radili na tome odradili vrhunski posao.
Od samoga početka utakmice se vidilo da trener Nacionala misli dobiti utakmicu na visokome ritmu jer je i on bio svjesan toga da splitski sastav ima problema sa kraćom klupom. Neprestano je mjenjao, ali mu baš niti jedna kombinacija nije dala ploda. Samo jedan gol zagrebačke ekipe govori puno više od napisanih rijeći. I kada se uzme u obzir i da je taj gol više plod izvrsnog voleja nego neke smislene i dobre akcije svima je jasno kakvu su lekciju naši malonogometaši očitali večeras svojim protivnicima na zagrebačkom velesajmu. Franco Jelovčić kako smo ga u naslovu titulirali je i definitivno bog maloga baluna u Hrvatskoj. Opasan je, prodoran, čvrst na nogama sa izvrsnim odnosno ubojitim udarcem, a gostujuće obrane do samoga završnog dodira sa balunom nemaju pojma ide li udarac po golu ili jedna od njegovih briljantnih asistencija. Da su njegovi suigraći bar upola efikasni kao on ova utakmica bi vjerojatno završila sa puno većom razlikom ili pravom katastrofom za domaći sastav. U prvome redu mislim pritome na Grcića i Fetića koji su propustili nebrojeni broj 100% prilika za gol, pa je tako u drugome dijelu Ivo Jukić morao spašavati sigurnu pobjedu. Skinija je Jukić i dva udarca sa 10 metara pa se prometnuo u pravoga junaka susreta.
Ali ništa zato velika je ovo pobjeda i veliki motiv da se već sljedeće subote u Splitu dođe do druge pobjede u seriji.