Kiša i Bariša potopili Goricu

Kiša i Bariša potopili Goricu

9. svibnja 2015. u 21:21 / KLUB: KK Split

U zadnjoj utakmici LZO u Splitu je padala kiša koja je odgodila početak utakmice za uru vrimena. I kada je napokon počelo Bariša Krasić je nezadovoljan jednom odlukom udario sudca i potopio sve nade za goste. KK Split - KK Gorica 99:66

Kakva sramota i kakav debakl za KK Split i Grad. Kiša je odgodila utakmicu u dvorani za nekih uru vrimena. Pitamo se je li to uopće moguće. Odgovor je DA. Na žalost to je gruba istina sa kojom se danas susreću splitski sportaši kada igraju svoje utakmice. Nekima prokišnjava krov, nekima ne radi grijanje u bazenu, neki namaju ni krova ni terena. Sve sami užas do užasa u najsportskijem gradu na svitu. Baš me zanima kako bi se Grad postavio da kojim slučajem curi krov u Hrvatskon narodnom kazalištu ili još bolje KUD Jedinstvo. Naravno uslijedila bi brza reakcija i pronalaženje hitnih rješenja. Ako treba i novih prostorija u roku da si reka keks. Ipak je kultura ono po čemu je Split planetarno poznat. Slikali bi se po novinama načelnici, zamjenici i ostala svita jer ne daj bože da se šta desi nekom glumcu ili baletnom ansamblu koji uzgred rečeno čini gomila stranaca i za koje neka mi oproste ako sam falia u postotcima 99% ovoga grada uopće ne mari.

I nakon te duge ure čekanja, u kojima je prijetila opasnost da Split izgubi bez borbe samo je nebo i vrijedni Zlatko Piteša znalo da će se utakmica napokon odigrati. Bilo je tu i prijedloga da se utakmica ide odigrati u Kaštela, ali su gosti to odbili. Glavno je da se iz proračuna za sport uredno izdvajaju milijuni kuna za Spaladium arenu u kojoj sporta uopće i nema. I nju su okupirali razno razni kulturno umjetnički događaji, tu i tamo neki sajmovi i gomila ničega.
I kada je utakmica napokon počela Gorica se baš i nije snašla. Glupost svih gluposti ili ako baš oćete idiotariju je napravia Bariša Krasić koji je protestirao na sasvim nebitnu odluku suca Hordova, dobio tehničku, pa onda mu niti to nije bilo dosta već ga je udario po ruci nakon čega je opravdano isključen. Nadamo se samo da će za ovaj grubi prijestup dobiti još utakmica zabrane jer udaranje suca je apsolutno nedopustivo i zaslužuje malo duže hlađenje.

Nakon toga žuti ubacuju u petu brzinu i rade ogromnih 25:6 u seriji. Sveprisutni Đugum i Tešija su izdominirali reketom, a s vanjskih pozicija je ulazilo gotovo sve u režiji Filipovića, Dijana i Markulina. Do kraja poluvremena prednost je iznosila visokih plus 21 (54:33). U drugome dijelu se nastavila agonija gostiju koji su se nekako već predali. Bez svoga najboljega igraća nisu bili niti malo konkurentni žutima. Prednost se povećavala iz minute u minutu. Izrazito raspoložen u trećoj četvrtini bila je osovina Tešija-Matić. Na kraju je malobrojna publika očekivala prvu stotku ove godine, ali je ipak nije dočekala. Sada je sve u rukama HKS(koji svakako treba odrezati veću kaznu za Krasića i u rukama Ribole-Kaštela koji nakon ove predstave večeras nemaju niti jedno valjano opravdanje da Goricu ne razvale u slijedećem kolu). Usudio bi se reći da je sve osim pobjede kaštelana u tom dvoboju ravno svjetskom čudu ili nekom drugom čudu koje nema velike veze sa košarkom.