Začepi - Odčepi - Remi

Začepi - Odčepi - Remi

14. ožujka 2015. u 17:39 / KLUB: HNK Hajduk

Stari lisac Poklepović je za ovaj derbi napravio točno ono šta je i najavljivao. Začepio je sve prilaze Kalinićevom golu i golom Balića odčepio Dinama. Machado je u zadnjim sekundama na žalost izjednačio iz voleja i na taj način pokvario pobjedu Hajduka. HNK Hajduk - GNK Dinamo 1:1

Šteta zbog tog nesretnog gola kojega je Hajduk dobija doslovno u zadnjoj sekundi utakmice jer je Dinamo bia nemoćan tokom cijeloga susreta. I ovaj gol je plod jednoga nesretnog odbijanca i nepokrivanja igraća od strane bijele obrane.
Hajduk je odigrao taktički zrelo. Dinamov srednji red je bio bezidejan i razbijen po svim linijama.
Hajdukovci su pokušavali prijetiti iz kontri i polukontri, ali bez večega učinka. Na trenutke je stvarno izgledalo kako igrači u bijelome nisu dovoljno brzi da bi na taj način ugrozili Dinama. I tako sve do trenutka kada je baš iz neke polukontre balun doša do Caktaša, koji ga je onako prosto rečeno podboja na drugu stranu, uposlija Sušića koji daje povratno za Milevskoga, a Milevsky propušta za natrčaloga Balića koji pogađa za 1:0 i erupciju na tribinama. Hajduk je ima sve i mogao je zadati konačni udarac plavima već za nekoliko minuta u akciji kada Caktaš iz neobjašnjivih razloga ne zabija već pokušava uputiti centaršut na omalenog Vlašića. I vrijeme je pomalo prolazilo i tako sve do zadnjih sekunda utakmice kada jedan odbijanac dolazi na volej Machada koji sam kao duh puca u rašlje za konačnih 1:1 i još jedan šok na Poljudu. Hajduk je tako ispustia pobjedu i remizirao u utakmici u kojoj je zaslužija pobjedu jer je bia bolji i jer je igra Hajduka za razliku od Dinamove imala i glavu i rep. Špacina taktika ZAČEPI - ODČPI je zamalo dala sva tri boda. Nije samo zbog sportske nepravde.