Vojvodina deklasirala POŠK-a

Vojvodina deklasirala POŠK-a

11. ožujka 2015. u 20:54 / KLUB: OVK Split

POŠK je izgubio utakmicu koju nije smia izgubit. Vojvodina se od samoga početka nametnila i neprestano bila u vodstvu. Nekad minimalnom, a na kraju velikom. POŠK se do kraja 3/4 boria, ali dalje nije išlo. OVK POŠK-VK Vojvodina 5:10

POŠK nije uspia pobjediti Vojvodinu i na taj način praktički osigurati ostanak među 10 koji će dogodine igrati u prvom razredu RVL. Sada više ne odlućuju sami o sebi. Ovise o rezultatima drugih utakmica, a najviše o nedjeljnoj u kojoj Jadran gostuje u Novom Sadu. Gužva za ulazak u elitu je velika i sve je moguće.

U utakmici biti ili ne biti igrači POŠK-a nisu pružili dovoljno da bi se suprostavili mladoj i poletnoj ekipi Vojvodine koja je odma na početku utakmice pokazala da je u Split došla po sva tri boda. Gosti su punjo bolje otvorili ovaj susret, te su na polovici 2/4 imali 1:4. Među navijačima POŠK-a već tada se naziralo nezadovoljstvo sa onim što su igrači pružali u bazenu. Da razlika ne bude kudikamo veća pobrinuo se izvrsni Duje Jelovina koji je do tada nakupia već 7 obrana od ukupnih 14 do kraja utakmice. I kako to obično biva kada ne dovršiš ranjenoga protivnika POŠK se podignuo iz pepela i golovima Vegara, Prižmića iz peterca i MC Elroya na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 4:4. U 3/4 POŠK je imao svoje šanse da utakmicu odvede na svoj mlin, ali večeras nije bilo raspoloženih pojedinaca u napadu pa je tako i Prižmiću vratar Vojvodine obrania petrerac. Sve u svemu tada je POŠK još uvik bia u igri jer se u zadnji dio ušlo rezultatom 5:5.
Međutim u zadnjem dijelu Vojvodina je zavladala bazenom na Poljudu, a POŠK-ovci su izgledali kao razbijena vojska. Prvo je Maksimović pogodio za vodstvo, a onda je Matković potegao kontru i pogodio za 5:7. Od tada pa do kraja utakmice igraći POŠK-a su više vremena provodili u raspravama sa sucima nego na igri,a vodstvo Vojvodine je raslo do krajnjih 5:10. Svakako treba istaći i gostujućeg vratara Lazara Dobožanova koji je branio odlično i sakupio 12 obrana u jednom poluvremenu.
Pregledom statistike lako je uočiti da je POŠK utakmicu izgubio u lošoj realizaciji igraća više 2/10 i još su promašili dva peterca. Kada se na sve to nadoda pretjerana nervoza i prevelika trema uoći važne utakmice bolje od ovoga nije moglo.