TJEDAN VELIKIH ODLUKA

TJEDAN VELIKIH ODLUKA

9. ožujka 2015. u 0:47 /

Pred nama je tjedan velikih odluka kako sportskih tako i onih manje sportskih, ali svakako važnih ako ne i najvažnijih. Pa krenimo redom.

Na poljudskim bazenima se u srijedu igraju dvije utakmice koje direktno i indirektno odlučuju sudbinu OVK POŠK-a i Jadrana za sljedeću sezonu, a možda i dulje. OVK POŠK prvi ulazi u bazen i igra najvažniju utakmicu ove sezone protiv Vojvodine. Pobjeda bi ih gotovo sigurno gurnula u elitu iako do kraja moraju odigrati još dvije utakmice protiv Medvešćaka i Primorca. Pobjeda POŠK-a bi svakako pomogla i jadranašima. Odma iza Jadran igra utakmicu protiv Medvešćaka u kojoj je pobjeda realna opcija s obzirom na snagu protivnika. Jadranu nakon toga preostaje najvažnija utakmica sezone također protiv Vojvodine u Novom Sadu već ovu nedjelju.

Hajduk napumpan samopuzdanjem u subotu dočekuje Dinamo i nada se pobjedi protiv velikog rivala. Uopće ne treba sumnjati da će stadion biti popunjen jer svi u Dalmaciji jedva čekaju da se skine Dinama. Pa makar u toj jednoj utakmici.

KK Split dočekuje riječki Kvarner 2010 u utakmici bez imperativa pobjede jer se ovi bodovi ne prenose u LZO. Čisto za prestiž valjalo bi pobjediti i pokazati ko je gazda na Gripama. Osim sportske utakmice do petka bi se trebala odigrati i puno teža i neizvjesnija utakmica u kojoj bi vjerovnici trebali dobiti dogovoreno kako klub ne bi otišao u stečaj. Grad je na potezu, a vremena je sve manje. Paralelno sa tim prema Gripama pušu i optimistični vjetrovi. Postoji interes nekoliko sponzora koji žele biti dio novog rađanja velike Jugoplastike, možda i najvećega kluba kojega imamo u gradu pod Marjanom. Jer baš prije neki dan mi je jedan splitski novinar na moje pitanje ko mu je veći reka da se nikako ne može odlučit između Hajduka ili Jugoplastike. A onda je na jednostavan i nadasve iskren način rješia sve moje dileme i reka: "Hajduk je otac, a Jugoplastika je mater, oca poštuješ, a mater voliš" Jedno i drugo je veliko, odnosno prevažno za ovaj grad.