Tri boda iz Osijeka - gol zabio Balić

Tri boda iz Osijeka - gol zabio Balić

8. ožujka 2015. u 17:14 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk je napokon skinuo tu stigmu neugodnog gostovanja u Osijeku. I to u pravi trenutak kada su bodovi, a ponajprije samopouzdanje krucijalno potrebni. Gol za bijele je dao Balić nakon akcije Vršajević- Vlašić.NK Osijek - HNK Hajduk 0:1

Eto i to se dogodilo nakon dugo vrimena se Hajduk iz Osijeka vraća sa sva tri boda. I to baš kada je Hajduk negdje na putu izlaska iz krize, a Osijek igra solidno. S obzirom na to ova pobjeda je itekako vrijedna i velika.
Osijek je doduše puno bolje otvorio ovu utakmicu u kojoj je Hajdukova "određena" obrana plivala, ali puno manje nego u utakmicama protiv Zadra i Lokomotive. Šansu za vodstvo su prvi imali osječani negdje tamo u 15 minuti kada je Vojnović pucao glavom preko gola. Nitko ga nije čuvao pa je takvu priliku bilo teže promašiti nego pogoditi. Igrač koji je zaplivao je Vuković. Pritisak domaćeg sastava nije jenjavao i hajdukova obrana je bila na velikim iskušenjima. Osijek je tražio prostor i nekoga ko može postići gol, ali sve skupa više nisu stvorili neku veliku opasnost po gol Kalinića. Hajduk je u napadu izgledao baš onako kako je Špaco rekao "neodređeno". I tako sve do kraja prvog poluvrimena kada je Vršajević probio svoju stranu dodao Vlašiću koji je zavaljao vratara Osijeka pucao na gol pogodio stativu. BAlun se odbija točno na natrčalog Balića koji je pogodio za vodstvo i konačni rezultat ove utakmice.
U drugom poluvrimenu gledatelji su mogli uživati u boljem nogometu sa više šansi. Osijek je imao nekoliko polu prilika i jednu potencijalno opasnu situaciju kada je nakon lošeg čišćenja Milovića u šesnaestercu balun pa isprid Škorića koji je pucao visoko preko branke. Sa druge strane Hajdukova igra je bila bolja i povezanija naročito u ofenzivnom dijelu gdje su se stvarale prilike. Vlašić je i dalje bio nekako najistaknutiji pojedinac koji je neprestano stvarao opasnost pred osječkim golom. Tako je imao jednu odličnu šansu koju mu je skinija vratar i jednu kada ga je Milevsky jednim potezom izbacija u gol šansu ali je puca pored gola. Sve u svemu zaslužena pobjeda Hajduka koji je napokon izgledao malo bolje.
Prvi veliki test je sljedeća utakmica kontra Dinama sljedeće subote na Poljudu.