Lokomotiva pobjedila Hajduka

Lokomotiva pobjedila Hajduka

21. veljače 2015. u 18:44 / KLUB: HNK Hajduk

Nemam namjeru pametovati I davati nekakve katastrofićne osvrte na u utakmicu koja je pokazala sve slabosti hajdukove škole I dugogodišnjeg lošeg rada. I da stvar bude još gora to nam je pokazala Lokomotiva kako je od milja volimo zvati Dinamo2. U toj Lokomotivi igraju mladi momci koji igraju moderan I brz nogomet. I naravno tu se stvaraju nove zvijezde za velikoga brata. Dobro uhodan sustav koji donosi titule, zadovoljstvo I gomilu novca. Svi zadovoljni. Ili ti ga vuk sit, a ovce na broju.
Zašto Hajduk nema takve momke u svome klubu to je pitanje koje se mora otvoriti dok ne bude kasno. Zašto Hajduk ima gomilu prosječnih igraća I zašto nema budućih zvijezda. I na kraju krajeva ko su ti koji diktiraju ko može nositi hajdukov dres, a ko ne može. Jer grad prića I sve se na kraju sazna.
Ali na trenutak se vratimo na ovu utakmicu u kojoj su bijeli još dobro I prošli. Prvo poluvrijeme je završilo remijem. Rekao bi apsolutno pošteno jer niti jedna ekipa nije pokazala nadmoć. Iako je Hajduk ima izvrsne situacije za još dva gola. Prvo Maloku koji ide sam na vratara, a onda Maglica koji ne puca odma nakon primanja baluna na nekih 10- ak metara od branke. Kod gola Lokomotive Andrijasević je ostao sam kao duh I lako poentirao glavom šta je apsolutna greška kompletne obrane Hajduka. Gol Maglice na drugoj strani je ruku na srce bio predivan, odnosno plod odlićne akcije. Tako da je to prvo poluvrijeme bilo odlično za Hajduka.
U drugome dijelu je Hajduk totalno razbijen. U svim segmentima nogomtne igre. Lokomotiva je demonstrirala brz i moderan nogomet. Pušta je bijeli brod u svim linijama, a koliko su igraći Lokomotive brzi u trku je jednostavno nestvarno. U kultnom splitskom kafiću gdje Sam gledao ovu utakmicu je nezadovoljstvo raslo iz minute u minutu. Od svih groznih, ali nadasve istinitih komentara izdvojio bi jedan koji možda najbolje opisuje hajdukovu trenutnu situaciju. ONI NISU HAJDUK, NJIMA JE SAMO NEKO DA HAJDUKOV DRES DA GA NOSE.
Zabolile su te rići, a onda sam promislia, a šta ako je to istina. Kako je bilo samo pitanje vremena kada će Kalinić popit gol napokon se i to dogodilo. Lokomotiva je povela 2:1 i do kraja još mogla dati koji gol. E naravno bitno je napomeniti da su imali i igraća manje. Manje, a ne više.
Naknadno pregledom snimke utakmice sam vidio i ono šta nikako ne umanjuje zasluženu pobjedu Lokomotive, ali se svakako treba spomenuti. Prvo i najvažnije 2 gol Lokomotive je bija neregularan jer je Gržan balun primirija rukom, a gol Gotala za 2:2 je neopravdano poništen radi zaleđa. Uopće ne sumnjamo na namjerne previde sudaca, jer situacije su bile iznimno teške za procijeniti. Evo ruku Gržana sam uspija vidit tek nakon 6 gledanja, a za gol Gotala mi je trebalo isto toliko.
To samo pokazuje status današnejeg Hajduka u HNL-u. Kad su situacije granične lakše je oštetiti Hajduka nego Lokomotivu.