Promjena na vrhu - Split Tommy pregazio Nacional

Promjena na vrhu - Split Tommy pregazio Nacional

20. veljače 2015. u 22:32 / KLUB: MNK Split

Briljantna malonogometna predstava Split Tommya u Fusio centru u Zagrebu. Nacional je pregažen i ponižen. Split Tommy je bio dominantan u svim segmentima igre. Suton je pobjedi pridodao hat-trick. MNK Nacional - MNK Split Tommy 0:7

Utakmica koja je najavljivana kao veliki derbi maloga baluna između prvoga i drugoga na tablici pretvorila se u nočnu moru za Nacional. Niti u najluđim snovima nisu mogli očekivati ovo šta ih je večeras snašlo. Šamaranje mrtvoga konja to bi otprilike bio najpošteniji opis ovoga susreta. Split Tommy je za Nacional izgledao kao ekipa sa neke druge planete. Obrana vrhunska, taktička disciplina na visokom nivou, a napad odnosno kontranapad nevjerojatno ubojit. U prvih 10 minuta je već bilo 0:3, dva gola najboljega igraća Sutona i volejčina Fetića.
Nakon toga je uslijedio TO trenera Grdovića, a komentator je zazavao karakter Nacionalovih igraća u otvaranju utakmice. Ma slušam ga i ne mogu virovat šta ovaj priča. Kakav karakter, kakvo božje otvaranje. Sinko božji ovo ti je bilo klasično zatvaranje. Nemate vi više šta tražiti u ovoj utakmici. Bolje bi im bilo da odma sudac svira kraj. I naravno tako je i bilo. Već u 14. minuti Suton postiže svoj treći gol, a za šokantnih 0:5 u 19. minuti pogađa Jelovčić iz mrtvoga kuta.
Na poluvremenu kamere zumiraju direktora Nacionala Ivicu Đolu koji izgleda kao netko koga je pogodila prirodna katastrofa-tsunami. Umalo da ga je srce izdalo.
Drugi dio i opet ista prića samo u drugom dijelu su igrači Split Tommya odlučili u potpunosti poniziti protivnika. Osim šta su im Grcić i Genario uvalili još dva gola za konačnih 0:7 u potpunosti su ubili sve pokušaje Nacionala da bar postignu počasni pogdak na svome terenu. I ne samo to. Nacional je pokušavao i sa igračem-golmanom i opet su izgledali smiješno.
Mate Stanković je na kraju utakmice rekao da se ovakva utakmica događa jednom u 100 godina. Ako je to takao onda sam počašćen što sam imao priliku gledati nešto najbolje što sam gledao od maloga baluna u svome životu.
Split Tommy je pruzeo vrh tablice od Nacionala i upisao 11 pobjedu u nizu.