Ča je pusti US OPEN kontra HOO-a

Ča je pusti US OPEN kontra HOO-a

19. prosinca 2014. u 22:52 /

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) odgovorio je na prozivanje Hrvatskog teniskog saveza (HTS) koji je reagirao na činjenicu kako najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić usprkos osvajanju naslova 'grand slam' pobjednika trijumfom na US Openu u rujnu nije bio niti među nominiranima za nagradu u kategoriji za najboljeg sportaša ove godine u izboru HOO-a.

Pobunili su se iz HTS-a -a pa su naglasili kako su 'neugodno iznenađeni činjenicom da je Čilić ostao bez trofeja za sezonu tijekom koje je ostvario vrhunske rezultate, a kruna među njima bio je trijumf na US Openu', dok je HOO svoj izbor u kojemu je nagradu osvojio Ivica Kostelić zahvaljujući osvajanju srebrne medalje u super-kombinaciji na ZOI u Sočiju obrazložio 'pridržavanjem Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih hrvatskih sportaša i trenera'.

Na žalost svih onih kojima je vrhunski sport bitan ovakvo tumačenje sporta i vrijednosti neke medalje od strane HOO je "normalno" jer HOO-u je olimpijada smisao njegova postojanja. Svjetska i europska prvenstva ma ko to uopće gleda. Tamo neki smješni teniski turniri Wimbledon , US open, Australian open, Roland Garros ma kome je to bitno. HOO-u svakako ne.

Međutim apsolutno nije normalno da kao takvi budu krovno tijelo hrvatskog sporta. Samo "kratkovidni" ljudi mogu tvrditi da je olimpijska medalja u streljaštvu važnija od naslova svjetskog ili europskog prvaka u nogometu ili titule na teniskim Grand slam turnirima.