Nada SSM prvak Hrvatske-Jakšić za titulu

Nada SSM prvak Hrvatske-Jakšić za titulu

7. rujna 2014. u 18:30 / KLUB: BK Nada SM

Jos jedna drama na Starom placu. U iznimno napetoj utakmici splitski bejzbolaši su vratili titulu u Split. Vrhunska izvedba M. Dabe i odlučno zatvaranje J.Dadića uništilo je sve karlovačke nade. Jakšić udarac za pobjedu. BK Nada SSM - BK Olimpija 83 4:3.

Titula prvaka Hrvatske se vratila na Stari plac. Olimpija 83 nije uspijela sačuvati prednost od 2-3 u pobjedama. Splitski baseball danas slavi 6 naslov Prvaka Hrvatske ili sveukupno 8 u povijesti kluba. Titula na 40 rođendan kluba.
Zadnja utakmica u seriji je ponudila svu dramatiku i draž ove igre. Nije bilo lako splitskim bejzbolašima, dapaće karlovčani su opasno prijetili i držali vodstvo sve do 7. izmjene/2-3/. A onda je uslijedio preokret gdje prvo na udarac Tomašića Nada SSM poravnava i konačno na udarac A.Jakšića radi 2 boda i preuzima vodstvo koje su do kraja sačuvali izvrsni M.Dabo i najbolji bacač finalne serije neuništivi Jadran Dadić. Ova utakmica je obilovala i odličnim obrambenim akcijama i to ponajviše u vanjskom polju gdje se na splitskoj strani istaknuo Dario Colović, a na karlovačkoj Slobodan Gales. Zadnji out na utakmici ide Ivi Vukosavu koji je na back stopu uhvatio lopticu Vukovicha.

Međutim ova utakmica svakako zaslužuje da se o njoj malo više napiše.
1. izmjena
Karlovac radi bod za 0:1, Sertić 1B, Vukovich bunt, onda Gales 2B za vodstvo. Nakon njega Nenadić SO, i Gojković u bacača Nade. Mogao je Karlovac možda napraviti još jedan bod, ali da je Dabo šetao Galesa mogli su ostati i bez ovoga jednoga.

Nada SSS radi bod za 1:1, Kovačić 1B, Colović IBB,Kovačić krade 3B, Tomašić hit - run za poravnanje,prva šetnja u utakmici Ivana Račića. Nada u ovoj izmjnei nije imala šanse za više od boda i to je odlično odrađeno.

2.izmjena
Nada SSM radi bod 2:1, Jurjević 1B,Pribilović bunt, Vukosav 1B, A.Tomić udara desno za bod i vodstvo. Još jedan odličan napad spličana.

3.izmjena

Karlovac radi dva boda za 2:3, Horvatić BB, Sertić izbačen od strane Jurjevića, Vukovich BB, Gales izbačen od strane Colovića uz napredovanje Horvatića na 3B, Vukovich krađa 2B, Nenadić udara u A. Tomića koji odlično u trku hvata lopticu, ali neshvatljivo griješi pri bacanju, te Jakšić u skoku mora po out na prvoj bazi. Iskusni Nenadić koristi priliku i udara u rukavicu Jakšića, loptica isada za 2 boda i vodstvo gostiju. Savršena izmjena za Matka Dabu se pretvorila u nočnu moru.

7.izmjena

Nada SSM radi dva boda, Vukosav izbačen od strane Vukovicha, A.Tomić dolazi na bazu na error Gojkovića, A Tomić krade 2B, Kovačić udara na Vukovicha koji ga izbacuje na 1B, ali A.Tomić dolazi na 3B, Colović IBB, Tomašić 1B Tomić radi bod, Colović na trečoj, a Tomašić na prvoj bazi, Račić IBB, Jakšić 1B GWRBI, Colović radi bod. Jurjević F8.


I na kraju u napadu su se istaknuli Colović 2/3, 2B, Tomašić 1/4 2 RBI, Jakšić 1/3 GWRBI, Račić 1/1 3IBB
Na mjestu bacača vrhunska izvedba M. Dabe, 7,1 IP, 1ER, 6H, 3BB, 1HP,2K i Jadrana Dadića 1,2 IP, 0ER,2K