Karlovčani poravnali seriju-Gales pobijedio Nadu

Karlovčani poravnali seriju-Gales pobijedio Nadu

30. kolovoza 2014. u 21:08 / KLUB: BK Nada SM

U dosada najzanimlijivijoj utakmici finalne serije karlovačka Olimpija 83 je u 5. produžetku zahvaljujući svome najboljem igraču Slobodanu Galesu odnijela pobijedu na Starom placu i izjednačila seriju. BK Nada SSM - BK Olimpija 83 7:8.

Kakva poslastica na Starome placu. Teško da je itko mogao ostati ravnodušan na ovu izvrsnu predstavu karlovačkih i splitskih bejzbolaša. U publici koja je zdušno bodrila svoju ekipu je bilo i onih koji su prvi puta gledali baseball uživo i nisu mogli doći sebi. Komentari su uglavnom bili ovo je izvrsno, nikad bolji provod na sportskom terenu do nekih možda i nerealnih "ovo je bolje od nogometa tri puta". Sve u svemu odlična utakmica i vrhunska predstava karlovačkog bacača Slobodana Galesa koji je u ovoj utakmici odnio sve. Odnio je pobjedu, izjednačio seriju i još jednom pokazao da je vanserijski igrač. Ali naravno to nije sve. Nada SSM je i unatoć tome imala prilike da pobijedi i sutra rasterečeno ide u Karlovac. Pa naravno krenimo redom.
Karlovac je krenuo jako i već u prvoj izmjeni poveo sa 2:0. Gosti su vjerovali ili ne na jedan udarac napravili čak dva boda. Gales udarac za bazu, krađa, Nenadić BB, i na 2 out pokušaj pick-offa Nadinog bacača Kovačića na drugu bazu i Gales radi prvi bod. Krađa treče baze Nenadića i loše bacanje Vukosava i Nenadić radi drugi bod za Karlovac. Nadini igrači su već tada djelovali dovoljno smušeno. Imali su šanse da već u svome prvome napadu odgovore, ali nisu iskoristi to što im je lead off došao na bazu. I to nije bilo jedini put u ovoj utakici što će se naknadno pokazati kao veliki problem. U 3 izmjeni Gales udara HR za povećanje vodstva na 0:3. Nada tek uspijeva odgovoriti u 4. izmjeni kada Tomašić udara za 2B, a Marin Tadić ga šalje kući za smanjenje vodstva 1:3.
U 5. izmjeni Karlovac opet radi dva boda i to na udrce Horvatića za bazu i Galesa i Nenadića za 2B i vodstvo od 1:5.
Nada u istoj izmjeni odgovara istom mjerom Pribilović za bazu, Tomašić ga pomiće na 2B, slijedi greška SS Olimpije Horvatića za bod, Colović single za bod smanjenje vodstva na 3:5. U 6. izmjeni Nada izjednačava rezultat na grešku Olimpijine 3B, bunt Vukosav, Tomić i Jakšić udarac za 2B i 5:5. Tribine su eksplodirale. I onda sve nule i jedna velika prilika za Nadu u 9. izmjeni kada je Dadić kao lead off udario za 2B, BB Colović, Tomašić ih pomaknuo na 2. i 3 bazu,a Sasso i Tadić nisu uspijeli donijeti tako željeni bod za splitsku ekipu. Na Sassov udarac je Dadić izbačen an HP, a Tadić je samo odgledao svoj at bat.
I onda je krenulo vrijeme bacača koji su sve do 14. izmjene vladali utakmicom. A baš u toj 14. je Karlovac bio bolji za Galesa i zasluženo pobijedio. Sve je u biti krenulo kako to obično biva u produžecima greškom SS Nade A. Tomića, kada je M. Sertić na loše bacanje napredovao do 2B, Horvatić ga gura na 3B, Vuković udara za bod, a Gales udara 2 run HR za visoko vodstvo od 5:8. Međutim niti Nada nije rekla sve u ovoj utakmici iako se bilo objektivno teško vratiti u utakmicu. Colović je otvorio sa BB, single Tomašić, HP Hrvoje Tadić. Odnosno pune baze i nitko vani. I onda M.Tadić strike out, Vukosav udarac prema drugoj bazi, a Horvatić radi krucijalnu grešku koja Nadi daje dva boda i izglednu priliku da se još jednom vrati u utakmicu. Međutim Pribilović tu šansu nije iskoristio te je ispao na strike out.

Od splitske Nade na palici su se istakli A.Tomić 3/6, 2x2B,RBI i Tomašić 2/3, 2B.
Od karlovčana vrijedi istkaknuti samo jedno ime S. Gales 5/6, 2B, 2 HR,4RBI.

Pobjeda ide Galesu 14 IP, 12K, 3 ER,5BB,1HP koji je apsolutno prvo ime ovoga susreta.